ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το καταπληκτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την Ειδομένη‏

Το καταπληκτικό σχέδιο της κυβέρνησης
 για την Ειδομένη‏

Αντιγράφουμε από το NEWS247:
"Ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό (Κυρίτσης) προσθέτει: "Προσπαθούμε με διερμηνείς να ενημερώνουμε τους πρόσφυγες για την κατάσταση. Θα βγάλουμε ενημερωτικό φυλλάδιο στα αραβικά, τα φαρσί, δηλαδή τα περσικά και τα παστούν, διάλεκτο που μιλούν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, στο οποίο θα εξηγούμε την κατάσταση. Αυτό θα αφορά και τον κόσμο στην Ειδομένη. Θα τους εξηγούμε ότι έτσι έχει η κατάσταση, μη συνωθείστε στα σύνορα τη στιγμή που το ελληνικό κράτος έχει δομές"

Θα εκκενώσετε δηλαδή την Ειδομένη;

Κυρίτσης: "Δε θα μαζέψουμε τους πρόσφυγες. Πέραν του ότι δε θέλουμε μία αστυνομική επιχείρηση, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Είναι 12.000 άνθρωποι, οι μισοί γυναικόπαιδα, μέσα στη λάσπη. Με ποιο τρόπο να τους μαζέψεις; Τους ενθαρρύνουμε να μπούνε στα πούλμαν και να μεταφερθούν σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες. Θα χρειαστεί όμως χρόνο για να ενημερωθούν γιατί είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, που ακούνε αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα. Σε μία με δύο εβδομάδες θεωρούμε ότι θα έχει αδειάσει η Ειδομένη, αυτή είναι μία εκτίμηση που κάνουμε. Από εκεί και πέρα, έχει να κάνει με το είδος της συμφωνίας που θα κάνει η ΕΕ με την Τουρκία."

"Μετάφραση σε απλά ελληνικά: περιμένουμε να λυσσάξουν από την πείνα και το κρύο και να αναγκαστούν να φύγουν. 
Αν δεν τα καταφέρουμε θα στείλουμε τα ΜΑΤ, απλά είναι 12.000 και φοβόμαστε το κόστος. Αλλιώς θα τα στέλναμε όπως την προηγούμενη φορά".

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κο Κυρίτση, ότι οι πρόσφυγες αυτοί ήρθανε από τον πόλεμο για να σωθούν, και ότι δεν τους έπεισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους τα κύματα, τα συρματοπλέγματα, η εξάντληση, οι συμμορίες. 
Και θα τους πείσεις εσύ να μπούνε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γράφοντας μια κοτσάνα στα φαρσί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.