ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο λαός μας να σταθεί απέναντι στη νέο-ναζιστική βία!

Ο λαός μας να σταθεί απέναντι στη νέο-ναζιστική βία!

11.3.2016
Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση των νέο-ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στο δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», Πέτρο Αναστασιάδη που έγινε χθες, Πέμπτη 10 Μάρτη, κατά τη συνεδρίαση που γινόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Μπράβοι της «Χρυσής Αυγής» με επικεφαλής τους Παναγιώταρο και Γκλέτσο μπήκαν στην αίθουσα κι άρχισαν να απειλούν και να παρεμποδίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν απ΄ την αίθουσα όταν πήρε το λόγο ο Παναγιώταρος. Ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε απ΄ τα φασιστοειδή όταν παρενέβη σε τραμπουκισμό που έκαναν σε κάποιον υπάλληλο της Περιφέρειας.
Η επίθεση αυτή δείχνει για μια ακόμα φορά ότι στο στόχαστρο των φασιστών δε βρίσκονται μόνο οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά κι όλοι όσοι τολμήσουν ν’ αμφισβητήσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές τους κραυγές και πρακτικές. Τέτοιες κραυγές, που αθωώνουν και απενοχοποιούν τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τους πραγματικούς δηλαδή υπεύθυνους της δυστυχίας των λαών. Ενώ ταυτόχρονα βάζουν στο στόχαστρο τα θύματα όλων αυτών, τους Έλληνες και μετανάστες, εργάτες κι εργαζόμενους, τους πρόσφυγες κι άλλους λαούς.
Η επίθεση αυτή, που ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των προηγούμενων, γίνεται σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος, αλλά και της αύξησης των κινδύνων του πολέμου που προκαλούν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά στην περιοχή, καθώς και της εμπλοκής της χώρας μας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο δολοφόνος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται, η περιβόητη δίκη της «Χρυσής Αυγής» τραβάει μακρά, ενώ είναι ανοικτό ζήτημα πως θα αξιοποιηθεί το νέο-ναζιστικό αυτό μόρφωμα στο μέλλον, απ΄ το σύστημα. Όλα αυτά «δίνουν αέρα στα πανιά του» και στους θρασύδειλους εκφραστές του. Ο λαός μας, η εργατική τάξη κι εργαζόμενοι να φράξουν αποφασιστικά το δρόμο στο φασισμό!

Η φασιστική τρομοκρατία δε θα περάσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.