ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ...


Ο κύκλος του αίματος

   Το πιο πιθανό είναι να ήταν σύμπτωση και όχι αποτέλεσμα των αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Ότι και να ήταν, η είδηση πέρασε γρήγορα στο αρχείο των ειδησεογραφικών πρακτορείων δίχως πηχυαίους τίτλους και πολλή κουβέντα. 
  Ο λόγος φυσικά δεν ήταν η έλλειψη χώρου και χρόνου εξαιτίας των γεγονότων στην βελγική πρωτεύουσα. Και δίχως να είχαν συμβεί αυτά πάλι η είδηση θα περνούσε σχεδόν ασχολίαστη. 
Για ποιο πράγμα μιλάμε λοιπόν;

  Λίγες μόνο ώρες μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στον συρμό του μετρό πολεμικά αεροσκάφη της -υπό την Σαουδική Αραβία- ευγενούς συμμαχίας με επικεφαλής τους ειδήμονες στο είδος Αμερικανούς βομβάρδισαν θέσεις της Αλ Κάιντα - όπως επισήμως ανακοίνωσαν - στην ανατολική Υεμένη.
 Συγκεκριμένα κοντά στο λιμάνι της Μουκάλα αλλά και σε άλλες τοποθεσίες που δεν ανακοινώθηκαν. 

  Ανακοινώθηκαν όμως οι εκτιμήσεις πως οι νεκροί.... τρομοκράτες από τις βόμβες ξεπερνούν τους διακόσιους. 

  Στις αρχές του Μαρτίου μια άλλη αεροπορική εξόρμηση των Αμερικανών στην Σομαλία στοίχισε την ζωή σε άλλους εκατόν πενήντα...τρομοκράτες. Ειδικοί που παρακολουθούν την αεροπορική εγκληματική δράση των ΗΠΑ σε Υεμένη, Πακιστάν και στο αφρικάνικο Κέρας, συμπεραίνουν πως οι βομβαρδισμοί έχουν αλλάξει μορφή και γίνονται πλέον με μαζικό τρόπο, όπως σε συνθήκες κανονικού πολέμου. 

  Δηλαδή, στα απλά ελληνικά, στοχεύοντας επί δικαίων ...και αδίκων και προξενώντας απώλειες μεταξύ των αμάχων που πάντα - εκ των υστέρων - βαφτίζονται τρομοκράτες. 

  Η αναφορά στα όσα συνέβησαν στην Υεμένη στις 22 Μαρτίου δεν έχει σκοπό να δικαιολογήσει τις έτσι και αλλιώς εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες η λίγο νωρίτερα στο Παρίσι.
 Άλλωστε αυτές είναι “βούτυρο στο ψωμί” των γερακιών του πολέμου και των επεμβάσεων.
  Αλλά να καταδείξει τον ρόλο αυτών που καταστρέφοντας χώρες σπέρνουν τον πόλεμο και τον όλεθρο σε όλο και μεγαλύτερη έκταση του πλανήτη. Θάνατο, προσφυγιά, καταστροφή και απελπισία έσπειρε και σπέρνει ο ιμπεριαλισμός. 
  Αυτός άνοιξε τον κύκλο του αίματος και μόνο αν ηττηθούν τα σχέδια του ο κύκλος αυτός μπορεί να κλείσει. 

προδημοσίευση από τη στήλη Προβολές της Προλεταριακής Σημαίας που θα κυκλοφορήσει τη Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.