ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Βόμβες στις Βρυξέλλες - τρόμος στα μυαλά μας!

Βόμβες στις Βρυξέλλες - τρόμος στα μυαλά μας!

Θάνατος στον ιμπεριαλισμό! 

    Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας σφαγής σε πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και όχι όποια κι όποια! Τη πρωτεύουσα της Ε.Ε., αυτής που μετά το Παρίσι, "φυλασσόταν" μέχρι και από στρατό. Τόσο καλά που διαδηλώσεις δύσκολα πλησίαζαν στα κυβερνητικά και ευρωενωσιακά κτίρια.

   Γεμίζουν οι οθόνες μας με συντρίμμια, νεκρούς, τραυματίες. Με οργή για τους ισλαμιστές τρομοκράτες - όλως τυχαίως όλοι τους Ευρωπαίοι έως και ...άριοι πολίτες - που δε διστάζουν να χτυπήσουν σε ώρες αιχμής της κίνησης με ολοφάνερο στόχο να σπείρουν τον τρόμο και τον θάνατο όχι στους υπεύθυνους αλλά στους απλούς "πολίτες". Στους λαούς. 

Γεμίζουν οι οθόνες από Ευρωπαίους και Αμερικάνους και κάθε εθνικότητας ηγέτες που κατασυγκινημένοι δεν μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυά τους. Νά 'σου και οι φωταγωγίες μνημείων και τα ...τουριστικά θεάματα στη μνήμη των νεκρών, νά' σου και οι εκδηλώσεις συμπάθειας με κεράκια και λουλουδάκια με την υπόκρουση πένθιμης μουσικής. 

Κορόμηλο το δάκρυ από αυτούς που σφαγιάζουν με ιδιαίτερη άνεση Σύριους, Ιρακινούς, Λίβυους, Αφγανούς, λαούς της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, που δε θα διστάσουν όταν έρθει η ώρα να μας μετατρέψουν όλους σε κρέας για τα κανόνια τους. Συμβατικά και πυρηνικά. Στέλνουν συγκινητικά μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης μεταξύ τους πρόεδροι, πρωθυπουργοί και βασιλιάδες. Οι οποίοι ναι μεν ήταν προειδοποιημένοι, ναι μεν ξέρανε, ναι μεν αμέσως μετά τις βομιβιστικές ενέργειες βρήκαν ποιοι ήταν οι βομβιστές αλλά τους ανθρώπους στις πόλεις τους δεν μπόρεσαν να τους προστατέψουν!!!

Το συμπέρασμα; Τρόμος. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να τρομάξουν. Να αποδεχτούν τη φασιστικοποίηση που όσο πάει και εντείνεται σε όλη την Ευρώπη και που εκφράζεται ακόμη και στο πολιτικό σκηνικό όλων των χωρών. Πρέπει να γίνουν ρατσιστές, να ξεχάσουν τις φιλανθρωπίες και την αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες του πολέμου.

 Πρέπει να αποδεχτούν το κλείσιμο των (ποτέ ανοιχτών) συνόρων, να αποδεχτούν τους μπάτσους και τους στρατιώτες στη καθημερινότητά τους. Να μη σκεφτούν καν ότι οι υπεύθυνοι γι' αυτές τις σφαγές είναι οι ...συγκινημένοι ηγέτες τους. Να μη στραφούν εναντίον τους, να μην απαιτήσουν το σταμάτημα των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, να τις δεχτούν ως κάτι αναγκαίο και αναπόφευκτο. Να μη νοιώσουν ότι και για τους ίδιους οι πραγματικοί θύτες δε βρίσκονται σε κάποια μουσουλμάνικη χώρα, ούτε κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες, αλλά τους έχουν στις ίδιες τους τις χώρες και διαφεντεύουν τη ζωή τους.

Πραγματικά θύματα είναι οι λαοί. Ανατολής και δύσης. Θύματα των ιμπεριαλιστών και των κάθε είδους, χριστιανών και ισλαμιστών, φασιστών που δημιούργησαν.

 Έχουν κάθε λόγο όχι να τρομοκρατηθούν αλλά να οργιστούν.

 Να απαιτήσουν σταμάτημα των πολέμων, να φύγουν οι στρατοί από τις χώρες που καταστρέφουν, να τινάξουν στον αέρα ιμπεριαλιστές και καπιταλισμό που καταστρέφουν και τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.