ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Χαλκιδική: Διαρροή τοξικών αποβλήτων από φορτηγό της Eldorado Gold που ανετράπη στα Αρχαία Στάγειρα

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ! 
ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ...ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ "ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ"!! 
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΤΑΝΕ ΝΤΕ!
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ (ΜΟΝΟ;) ΚΑΤΑΛΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ!!


Χαλκιδική: Διαρροή τοξικών αποβλήτων από φορτηγό της Eldorado Gold που ανετράπη στα Αρχαία Στάγειρα

Περιβαλλοντικό ατύχημα συνέβη χτες το απόγευμα στην Χαλκιδική, όταν φορτηγό της Eldorado Gold που μετέφερε χύδην τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα στο φράγμα του Κοκκινόλακα ανετράπη έξω από τα Αρχαία Στάγειρα με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στο δρόμο, όπως μετέδωσε ο ρ/σ Στο Κόκκινο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να συλλέξουν δείγματα του υλικού αλλά και να απομακρύνουν τα απόβλητα που έπεσαν στα πρανή του δρόμου.

Πρόκειται για πρόδηλη παρανομία της εταιρείας καθώς μετέφερε χύμα τοξικά απόβλητα τα οποία δεν έχει χαρακτηρίσει παρά το γεγονός ότι της έχει ζητηθεί από το κράτος. Δηλαδή ενώ οι επιθεωρητές έχουν ζητήσει από την εταιρεία να μεταφέρει τα απόβλητα ως επικίνδυνα κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές η εταιρεία συνέχιζε να τα μεταφέρει χύδην.

Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλη καθώς το ατύχημα αυτό θυμίζει παρόμοιο που συνέβη στην Ρεντίνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν και πάλι φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός που μετέφερε χύδην συμπυκνώματα μετάλλων υπέστη ατύχημα και το τοξικό υλικό διέρρευσε στο δρόμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα πρόκειται για απόβλητα χωρίς επεξεργασία.

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη, του Αστυνομικού Διευθυντή και των επιθεωρητών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.