ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για τις συλλήψεις των συνδικαλιστών της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγελία για τις συλλήψεις των συνδικαλιστών της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μήνυση της εταιρείας Vresnet σε βάρος των εκλεγμένων μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την προσαγωγή με τη διαδικασία του αυτοφώρου της προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας. 

Τα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ είχαν εκφράσει με ψήφισμα τη στοιχειώδη αλληλεγγύη τους σε συνάδερφο εργαζόμενη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία απολύθηκε, ενώ ήταν εφτά μηνών έγκυος. Στη συνέχεια απολύθηκαν κι άλλοι τρεις συνάδερφοί της που τόλμησαν να την υπερασπιστούν.Ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει απαντήσει με σωρεία μηνύσεων ενάντια σε οποιονδήποτε τόλμησε να αντιταχθεί ή να καταδικάσει την αντεργατική συμπεριφορά του. Στόχος του να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς.
Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οι εργοδότες εκτραχύνονται και βρίσκουν την ευκαιρία να προβαίνουν σε κάθε είδους αυθαιρεσίες και μάλιστα με τις ευλογίες,ανεξάρτητων τάχα, «θεσμικών οργάνων» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Το εν λόγω περιστατικό είναι μια άμεση εφαρμογή της πρόσφατης προκλητικής απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αναγνωρίζει στους εργοδότες το δικαίωμα να απολύουν εγκύους!! 

Οι συλλήψεις εργαζόμενων, μελών ΔΣ Σωματείων «μέσα στο σπίτι τους σαν κοινοί εγκληματίες» αποτελεί, λοιπόν, ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο στο γενικότερο φόντο της καταστολής, της περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών, της φίμωσης των σωματείων των εργαζομένων. Είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής της κυβέρνησης και των αφεντικών της που ψήφισαν τον αντιαπεργιακό νόμο, που στέλνουν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και χτυπούν τους εργαζόμενους στις πορείες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέρφους που διώκονται. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. 


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.