ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη - Διαδηλώσεις ενάντια στο συνέδριο για την καπιταλιστική “ανασυγκρότηση”

Θεσσαλονίκη - Διαδηλώσεις ενάντια στο συνέδριο για την καπιταλιστική “ανασυγκρότηση”

Με δύο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της μνημονιακής βαρβαρότητας “υποδέχθηκαν” τον Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη σήμερα Τετάρτη 28/3 το απόγευμα, εργαζόμενοι, νέοι, συνδικάτα, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, στην διάρκεια της τρίτης ημέρας του λεγόμενου περιφερειακού συνεδρίου για την καπιταλιστική “ανάπτυξη” και “παραγωγική ανασυγκρότηση”.

Η πρώτη διαδήλωση είχε αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου με την παρουσία της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, της Λαϊκής Ενότητας, της Ανταρσύα, της ΟΚΔΕ και αντιεξουσιαστικών ομάδων και η δεύτερη από τον Βαρδάρη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Και οι δύο πορείες κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο που γίνονταν το συνέδριο στην οδό Μοναστηρίου, το οποίο ήταν ζωσμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ εμπόδισαν τις διαδηλώσεις να φτάσουν στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα έριξαν χημικά και κρότου λάμψης σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που ζητούσαν να περάσουν από τον αστυνομικό φραγμό.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με οργανωμένο μπλοκ διαδηλωτών στην κινητοποίηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.