ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη: πορεία για τη Μέρα της Γυναίκας

Θεσσαλονίκη: πορεία για τη Μέρα της Γυναίκας


Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της πόλης οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης τίμησαν με πορεία στους δρόμους της πόλης την ημέρα της γυναίκας. Πάνω από 200 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 8 Μάρτη. Στην πορεία καλούσαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας και η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ.




Μαζικό ήταν το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. η οποία παρέμβηκε δυναμικά με πανό, συνθήματα και προκήρυξη. Προκήρυξη μοίρασε επίσης και η Ταξική Πορεία. 

Στους δρόμους της πόλης, δεκάδες συναγωνιστές φώναξαν, ανάμεσα στα άλλα: «Η Ε.Ε. δεν είναι το σπίτι των λαών, εγκρίνει απολύσεις εγκύων γυναικών», «Γυναίκα εργαζόμενη σ’ αυτήν την κοινωνία, διπλή η εκμετάλλευση απ’ την εργοδοσία», «Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι μέρα πάλης, σ’ αγώνες μας καλεί», «Γυναίκες του λαού ακούστε τη φωνή μας, στους μαζικούς αγώνες είναι η δύναμή μας», «Το γυναικείο ζήτημα είναι ταξικό, στην πάλη θα λυθεί μέσα απ’ το λαό».




Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρέμβαση μίας συναγωνίστριας από το Κουρδιστάν που φώναξε στη γλώσσα της το σύνθημα «Γυναίκα, Ειρήνη, Ελευθερία».




Η φετινή 8η Μάρτη σημαδεύτηκε από την έγκριση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις απολύσεις εγκύων γυναικών. Η πραγματοποίηση αυτής της πορείας αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την ανάδειξη του πραγματικού αγωνιστικού περιεχομένου της ημέρας αυτής.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.