ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Καταγγέλλουμε την μη ανανέωση των συμβάσεων, δηλαδή την απόλυση των 90 περίπου εργαζόμενων συμβασιούχων της ΕΥΑΘ. Αυτή ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών πολιτικών που κλιμακώνονται χρόνο με τον χρόνο και που συνεχίζει απρόσκοπτα να υπηρετεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άξια συνεχιστής των αντιλαϊκών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. 

Πετιούνται λοιπόν με την καθόλου τυφλή αλλά απολύτως ταξική συνεισφορά της αστικής δικαιοσύνης, δεκάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, μεγαλώνοντας τις ουρές των ανέργων, μακραίνοντας τον κατάλογο των υποψήφιων προς εξαθλίωση ή και ομηρία. 

Παράλληλα πρέπει να είναι καθαρό πως αυτή η κίνηση είναι πλήρως συνδεδεμένη με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που θα σημαίνει νέες απολύσεις, κατακόρυφη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και φυσικά δυσβάσταχτα χαράτσια προς το λαό της Θεσσαλονίκης με την μετατροπή του κοινωνικού αγαθού του νερού σε είδος πολυτελείας . 

Αυτή η πολιτική της πλήρως υποταγμένη στις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και στα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, ξεσκίζει ταυτόχρονα το πέπλο της «ανάπτυξης» και της «εξόδου από τα μνημόνια» με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλύψει τον νέο γύρο λεηλασίας των εργατικών και λαϊκών καταχτήσεων και δικαιωμάτων που ήδη εξελίσσεται. 

Η «ηγεσία» της ΓΣΕΕ πλήρως υποταγμένη και εμποτισμένη με το πνεύμα της ταξικής συνεργασίας, ούτε θέλει ούτε μπορεί να γίνει μπροστάρης των εργατικών αγώνων. Αντίθετα γίνεται κήρυκας της ήττας και της μοιρολατρίας. Ταυτόχρονα δεν αποτελούν διέξοδο οι «συνδιαχειριστικές» αυταπάτες που εξάλλου στηρίζει η ίδια η κυβέρνηση για να διώξει από πάνω της τις ευθύνες για την πολιτική που ασκεί. 

Ως Ταξική Πορεία συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων συμβασιούχων της Ε.Υ.Α.Θ. Η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων!. Απέναντι λοιπόν σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, στην οποία δεν χωρούν διορθώσεις, μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε φραγμό με ανυποχώρητους, μαζικούς αγώνες!

➢ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Θ.

➢ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

➢ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Θ.

➢ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

29/3/2018


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.