ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Θέατρο Σκιών Χατζή: «Ο θάνατος του στρατηγού Καραϊσκάκη» στη Θεσσαλονίκη

Θέατρο Σκιών Χατζή: 
«Ο θάνατος του στρατηγού Καραϊσκάκη» στη Θεσσαλονίκη

Το έργο του «Ο θάνατος του στρατηγού Καραϊσκάκη», θα παρουσιάσει ο Γιάννης Χατζής επετειακά
το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το έργο θα παιχτεί για πρώτη φορά και είναι μια προσπάθεια του καλλιτέχνη να αποδώσει πιστά τα γεγονότα και τα πρόσωπα εκείνων των τραγικών για τον ελληνισμό ημερών, στον μπερντέ του Καραγκιόζη.

Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη παράσταση, που διανθίζεται με δημοτικά τραγούδια και ποιήματα. Για την παράσταση κατασκευάστηκαν νέες φιγούρες και σκηνικά. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι δυο από τις τρεις πράξεις του έργου διαδραματίζονται πάνω στο κατάστρωμα πλοίων και χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποδοθεί το απαιτούμενο ντεκόρ.

Η επετειακή αυτή παράσταση είναι η τελευταία σειράς ηρωικών παραστάσεων που ο Γιάννης Χατζής έγραψε και παρουσίασε. Μερικές από, αυτές είναι «Γραικός, Γενίτσαρος και Βενετσιάνος», «Ο χαλασμός της Νάουσας», «Ο Εμμανουήλ Παπάς κι ο ξεσηκωμός της Χαλκιδικής», «O Μάρκος Μπότσαρης», «Η σφαγή των Προξένων», «Ρήγας Φεραίος», «Η σπηλιά του Κατσαντώνη», «Το όνειρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου», «Ο Καραγκιόζης καντηλανάφτης στο Αρκάδι», «Οι Δροσουλίτες», «Ροδάνθη η Κριτσιωτοπούλα», «Το κρυφό σχολείο», «40 παλικάρια από τη Λεβαδιά», «Η νίλα του Δράμαλη στα Δερβενάκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.