ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν δύο καταστήματα Carrefour το Σάββατο

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν δύο καταστήματα Carrefour 
το Σάββατο

Κλείνουν το Σάββατο 26/9 δύο καταστήματα της Carrefour- Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο της απόφασης της εταιρίας για κλείσιμο καταστημάτων πανελλαδικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο καταστήματα Carrefour express στην Τούμπα και τον Εύοσμο, στα οποία εργάζονται συνολικά περίπου 15 άτομα. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα έκλεισαν άλλα 4 καταστήματα, οι εργαζόμενοι των οποίων απορρίφθηκαν σε άλλα καταστήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο πιθανό να μην ισχύσει για το κλείσιμο των εν λόγω 2 καταστημάτων. 

Μιλώντας στο alterthess.gr, ο αντιπρόεδρος του κλαδικού σωματείου, Ηλίας Τζιώνας, υπογράμμισε πως αίτημα των εργαζομένων είναι να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των 2 καταστημάτων που χάνουν τη δουλειά τους σε υπόλοιπα καταστήματα του ομίλου, δεδομένου πως υπάρχουν θέσεις κενές, αφού πλέον με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν λίγοι εργαζόμενοι για να καλύπτουν πολλά τμήματα. 
«Δεν μπορεί η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου να προχωρά σε απολύσεις, όταν έχει εξαγοράσει μία σειρά εταιριών», σχολίασε επίσης, προσθέτοντας πως οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά άλλων κινήσεων της εταιρίας όπως μειώσεις μισθών κλπ. 

Το θέμα του κλεισίματος των 2 καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη έκανε γνωστό η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «το κλείσιμο αυτό συμπληρώνει μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η εργοδοσία Μαρινόπουλος μέχρι τώρα, όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία». 

«Η Carrefour- Μαρινόπουλος και στην περίοδο της κρίσης αύξησε την κερδοφορία της, ως αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, μικρών παραγωγών προμηθευτών και καταναλωτών», επισημαίνει η Ένωση, προσθέτοντας: «Έχει ηγεμονική θέση στην αγορά τροφίμων, μια αγορά στην οποία έχουν δρομολογηθεί ήδη με το Μνημόνιο 3 τα πάγια αιτήματα των μεγαλεμπόρων του κλάδου για κατάργηση της Κυριακής αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων». 

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια η Ένωση, το κλείσιμο των καταστημάτων δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα καταστήματα, αλλά είναι μια εξέλιξη που ίσως δρομολογεί γενικότερες ανακατατάξεις από την εργοδοσία Μαρινόπουλος, που συνδέονται με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών. 

«Τώρα, άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας, να συζητήσουμε σε κάθε κατάστημα, να δρομολογήσουμε ακόμα και γενικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας, να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας», επισημαίνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εργαζομένους στα καταστήματα Μαρινόπουλος «να μην εμπιστευτούν την εργοδοσία που προσπαθεί να μας εφησυχάσει για να μην κινητοποιηθούμε και να κερδίσει χρόνο». 
Τέλος, το κλαδικό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση αλλά και από τον κλάδο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στο Carrefour στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία.


απο το
http://alterthess.gr/content/thessaloniki-kleinoyn-dyo-katastimata-carrefour-savvato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.