ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Νεκρός εργάτης στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Νεκρός εργάτης στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Καμία ανοχή στα εγκλήματα της εργοδοσίας σε βάρος της εργατικής τάξης!


Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας με θύμα έναν 27χρονο εργαζόμενο, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού σε μονάδα επεξεργασίας του εργοστασίου. 

Υπεύθυνες για το θάνατο αυτό είναι όλες οι κυβερνήσεις που τα τελευταία χρόνια αποδεχόμενες την πορεία συρρίκνωσης και κλεισίματος των 5 εργοστασίων που επέβαλε η ΕΕ, πίεζαν στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους λειτουργίας αδιαφορώντας για μέτρα ασφάλειας και συνθήκες εργασίας των ίδιων των εργαζόμενων.

Ο 27χρονος δούλευε σε καθεστώς μη σταθερής και μόνιμης εργασίας (σε υπεργολαβία του σωματείου φορτοεκφορτωτών), υπό το νέο καθεστώς ελαστικής μερικώς ασφαλισμένης εργασίας. 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η «ανάπτυξή» την οποία επιβάλλει η ΕΕ και μάχεται να εφαρμόσει η εκάστοτε κυβέρνηση και η οποία απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των εργατικών μεροκάματων, εργάτες εκτός μονιμότητας που θα δουλεύουν υπό το καθεστώς εργολαβίας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, υπερεντατικά χωρίς άδειες, με εξουθενωτικές υπερωρίες, ανασφάλιστοι ή με μπλοκάκι, όπως στην περίπτωση του 27χρονου, είναι τίμημα αιματηρό που η εργατική τάξη καλείται να το πληρώσει με τη ζωή της, όπως το πλήρωσαν και οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ κι η νεαρή εργαζόμενη σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου.

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να αντισταθούν στην επίθεση! Μόνο με το δικό τους αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα, για δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινα ωράρια και με αξιοπρεπείς όρους, μπορούν να ανατρέψουν αυτή τη δολοφονική πολιτική.

Σε σύγκρουση με την εργοδοσία και όχι διευκολύνοντάς της να «θάψει» το ζήτημα, αποδίδοντάς το στην «κακιά στιγμή», την ώρα που για χάρη του μέγιστου δυνατού κέρδους αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων.

·         Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πραγματικοί υπεύθυνοι!
·         Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα!
·         Όχι στην εντατικοποίηση! Μόνιμη, πλήρης και σταθερή δουλειά, δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους τους εργαζόμενους!

·         Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.