ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

Πρόσφυγες 

Διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!
Μια νέα Νυρεμβέργη αξίζει στους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Τα τραγικά αποτελέσματα ενός διαρκούς εγκλήματος κατά των λαών και όλης της ανθρωπότητας παρακολουθεί όλος ο κόσμος σε απευθείας μετάδοση από τα μεσογειακά παράλια και τους δρόμους σε όλη πλέον την Ευρώπη. 

Ακόμα και αυτά τα αδηφάγα και θανατολάγνα δυτικά ΜΜΕ που θέλουν να πουλάνε την δυστυχία, δεν προλαβαίνουν να καταναλώσουν όλες τις ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίσσονται νυχθημερόν στις τυφλές διαδρομές των απεγνωσμένων προσφύγων από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την υποσαχάρια Αφρική και αλλού. Τραγωδίες στην θάλασσα και στην στεριά. 

Πάνω σε σαπιοκάραβα, μέσα σε φορτηγά, σε δρόμους και σιδηροτροχιές, σε όλα σχεδόν τα συνοριακά περάσματα. Τελευταία αλλά όχι τελική τραγική εικόνα, τα άψυχα κορμιά των μικρών Κούρδων από την Συρία που πνίγηκαν ανοικτά από το τουρκικό Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) προσπαθώντας να περάσουν στην Κω. 

Οι ένοχοι είναι πασίγνωστοι. Οι εμπρηστές των επεμβάσεων, του πολέμου και του διαμελισμού κρατών και κοινωνιών. Δηλαδή οι ιμπεριαλιστές, κυρίως οι Αμερικάνοι και Δυτικοευρωπαίοι που υποστήριξαν ότι πιο αντιδραστικό και βάρβαρο στοιχείο και παράγοντα για να προωθήσουν τα σχέδια τους στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία από τις εκατοντάδες χιλιάδες πλέον που συρρέουν από παντού στην Ελλάδα, την Ιταλία και αλλού είναι πρόσφυγες πολέμου. 

Ενός πολέμου άγριου, ασύμμετρου όπως λένε οι ειδικοί, εντελώς δολοφονικού στον οποίο οι αντιμαχόμενες πλευρές, στοχεύουν σε αμάχους, αστικά κέντρα, υποδομές κλπ. Μαζί με τον ίδιο βίαιο τρόπο είναι πρόσφυγες και άλλες χιλιάδες εξαθλιωμένων από την φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική και την νότια Ασία. Περιοχές στις οποίες η συστηματική λεηλασία των πολυεθνικών και του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου έχουν ρημάξει τις τοπικές οικονομίες βυθίζοντας τες σε μια μόνιμη υπανάπτυξη. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και οι κυβερνήσεις των κρατών -μελών της ξεχωριστά, περιδεείς μπροστά στο τεράστιο ανθρώπινο κύμα, όταν δεν προσπαθούν να κτίσουν εμπόδια και φράκτες και δεν σπρώχνουν τους δυστυχισμένους να πνίγονται, ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας από τους μεγάλους ενόχους αυτού του μαζικού εγκλήματος που συνεχίζει να διαπράττεται και αποτελεί τραγική αυταπάτη να πιστεύει κανείς πως πρόκειται να κινητοποιηθεί αληθινά για να τους σώσει. Μόνο ένα δικαστήριο αντίστοιχο εκείνου της Νυρεμβέργης αξίζει όλους αυτούς που ευθύνονται για όσα τραγικά γίνονται αυτόν τον καιρό στους δρόμους της προσφυγιάς! 

δ.π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.