ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ανταπόκριση από τη διαδήλωση στην ΔΕΘ

Διαδήλωση στη ΔΕΘ


Διαδηλώσεις ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια με παρούσα την νεολαία!
Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αστυνομοκρατία από τα ΜΑΤ …που διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ! 

Με λιγότερο πλατύ εργαζόμενο κόσμο αλλά με έντονη πάλι την παρουσία της νεολαίας που φώναξε συνθήματα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την καπιταλιστική επίθεση, την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την πολιτική υποταγής των κυβερνήσεων των Μνημονίων ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης.
Σαφώς πιο μαζικό ήταν το κομμάτι των διαδηλωτών που ξεκίνησε από Καμάρα και Σιντριβάνι στο οποίο με διακριτά μπλοκ συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ. Δίπλα η Ανταρσύα, το ΝΑΡ και το ΕΕΚ. 

Λίγο πιο μπροστά η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, το Καραβάνι Αλληλεγγύης και διάφορες αναρχικές ομάδες. Τα τρία μπλοκ συναντηθήκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας με τις επιτροπές της Χαλκιδικής ενάντια στον χρυσό και διαδηλωτές με σημαίες της Λαϊκής Ενότητας, του Δρόμου, του ΣΕΚ και της ΟΚΔΕ. 
Η διαδήλωση η οποία διαμέσου της Τσιμισκή κατέληξε στην πλατεία της ΧΑΝΘ, μπροστά στην νότια πύλη της Έκθεσης ήταν σαφώς η μεγαλύτερη από τις τρεις που συγκροτήθηκαν και η πιο μαχητική. Διαδήλωση στην οποία η αστυνομία επεφύλαξε μια ισχυρή επιτήρηση με προκλητικό τρόπο. Στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ το οποίο τηρώντας το εθιμοτυπικό διαδήλωσε γρήγορα και νωρίτερα από όλους για να αποφύγει ανεπιθύμητες συναντήσεις.
Τέλος στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αγκαλιά με το συριζαίικο ΜΕΤΑ και μερικά πανό εργοδοτικών σωματείων με μόνο μαζικό σωματείο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» που κουβάλησε δυο -τρεις εκατοντάδες από τους εργαζόμενους για να διαδηλώσουν δήθεν για τα συμφέροντα της εργατιάς!
 Το ότι στο τέλος χωρίστηκαν με επίδικο την παρουσία των μεταλλωρύχων της Ελντοράντο δεν αλλάζει πως όλοι αυτοί συνεχίζουν να είναι συνεταίροι στο ξεπούλημα της εργατικής τάξης. 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η έντονη αστυνομοκρατία, πιο εμφανής και προκλητική από κάθε άλλη χρονιά. Έφτασαν στο σημείο οι διμοιρίες των ΜΑΤ να εγκατασταθούν μέσα στην πλατεία της ΧΑΝΘ, θέλοντας έτσι να δείξουν ακόμα και στους αφελέστερους, πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για διάλυση τους εννοούσε στην πραγματικότητα την μεγαλύτερη διάχυση τους μέσα στις διαδηλώσεις.
 Ήταν τόση μάλιστα η κινητοποίηση διάφορων εποχούμενων και πεζών ομάδων, εμφανώς εισαγόμενων από Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας που όχι λίγες φορές «έμπλεκαν τα μπούτια τους» στους δρόμους και τα στενά γύρω από την Έκθεση, μάλωναν μεταξύ τους για τις εντολές που έδιναν και έπαιρναν ενώ η πόλη για μια ακόμη φορά κόπηκε στα δύο. Όλα έδειχναν ένα επιτελικό σχέδιο κοινωνικού εκφοβισμού και μια αγωνιώδη προσπάθεια να επιδειχθεί ισχύς και πυγμή για το δύσκολο μέλλον, όταν ο λαός θα ξαναδοκιμάσει να βγει από την γωνία. 
Η Λαϊκή Αντίσταση –ΑΑΣ και οι δύο οργανώσεις, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ που την στηρίζουν, για μια ακόμη φορά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κούφιες επιδείξεις, προσπάθησαν και σε ικανοποιητικό βαθμό κατάφεραν να μεταφέρουν το μήνυμα του συνεχιζόμενου αγώνα ενάντια σε νέα και παλιά Μνημόνια αλλά και σε παλιές και νέες αυταπάτες για εύκολες ανατροπές, κούφιες λαϊκές ενότητες, κυβερνητισμούς της συμφοράς και υπερβατικές μεταβάσεις…

δ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.