ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η λεγόμενη «υπηρεσιακή» κυβέρνηση συνεχίζει αμείωτα την αντιλαϊκή επίθεση!

Η λεγόμενη «υπηρεσιακή» κυβέρνηση 
συνεχίζει αμείωτα την αντιλαϊκή επίθεση!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
6.9.2015
Η απαίτηση των Ντάισενμπλουμ και Γιούνκερ και συνολικά των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε., ώστε η νέα «υπηρεσιακή κυβέρνηση» να μη χάσει καθόλου χρόνο στην εφαρμογή του αντιλαϊκού μνημονίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά κανονικότατα. Ο υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης, που αναφέρεται και ως γνώστης της λεγόμενης «διαπραγμάτευσης», καταρτίζει το προσχέδιο του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2016, καθώς και το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019». 
Προχωρά η ετοιμασία των σκληρών φορο-ληστρικών μέτρων (ενσωμάτωση ΕΝΦΙΑ, επανεξέταση απαλλαγών, φόρος εισοδημάτων, φορολόγηση στους αγρότες) ώστε να κατατεθεί για ψήφιση τη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο τον Οκτώβρη. Τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή, ενώ κυβερνητικές συσκέψεις σχετικά με την κατάργηση επικουρικών συντάξεων και με την ενοποίηση ταμείων, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Τέσσερις δανειακές δόσεις ύψους 1.537 δις ευρώ, πρέπει επίσης να πληρωθούν στο Δ.Ν.Τ. μέχρι την επομένη των εκλογών.

Την ίδια στιγμή τα ρόπαλα των ΜΑΤ και το Λιμενικό χτυπούν άγρια τους ξεριζωμένους Σύριους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, έφτασαν μάλιστα να χτυπήσουν μέχρι και μια φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την αστυνομική βία απέναντι και σε γυναίκες. Ενώ στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομοκρατία πριν και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενόψει της Δ.Ε.Θ. ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Η επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό, δεν γνωρίζει «διαλλείματα». 
Ακόμα κι όταν το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης είναι αναγκασμένο να καταφύγει σε εκλογές για να αναδειχθεί η αυριανή του διαχείριση, οι «υπηρεσιακές» κυβερνήσεις συνεχίζουν το έργο των προκατόχων τους και προετοιμάζουν το έργο των επόμενων. 

Ειδικά στη σημερινή περίοδο όπου οι απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΔΝΤ για την άμεση εφαρμογή και τη συνέχιση των αντιλαϊκών «μνημονίων» και μέτρων, δεν γνωρίζει κανενός είδους «ανελαστικότητα».

Η ανάγκη του λαού μας για αντίσταση - διεκδίκηση και αγώνα ενάντια στην πολιτική του συστήματος είναι καθημερινή και επιτακτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.