ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα στήριξης της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Κάλεσμα στήριξης της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Καλούμε τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη να ψηφίσει την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί: 

  • Ήμασταν πάντα μέσα στους αγώνες από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν τα διπλώναμε στην πρώτη δυσκολία και πίεση από το σύστημα.

  • Δεν βλέπαμε αφ’ υψηλού τις λαϊκές κινητοποιήσεις ακόμα κι όταν δεν ήταν μέσα στις δικές μας προδιαγραφές, αλλά μέσα σε αυτές παλεύαμε -χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε- να πάρουνπροσανατολισμό ελπιδοφόρο για το λαό και επικίνδυνο για το σύστημα.

  • Αναλύσαμε σωστά τις εξελίξεις και δε θαμπωθήκαμε ούτε από ψεύτικες ελπίδες «που έρχονταν» ούτε από κάλπικα δημοψηφίσματα που καλούσαν το λαό να κινητοποιηθεί κάτω από ξένες σημαίες.

  • Αποκαλύπταμε πάντα την αντιδραστική φύση του ιμπεριαλισμού της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και προβάλλαμε την ανάγκη ενίσχυσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
  • Δεν ψάξαμε «σύμμαχα», «υγιή», «ανεξάρτητα» κομμάτια της πλουτοκρατίας για να ακουμπήσει σε αυτά ο λαός.
  • Δε φιλοδοξήσαμε ποτέ να προβάλουμε κυβερνητικό πρόγραμμα διαχείρισης και αντιπαρατεθήκαμε στη φασαρία που γινόταν από αστούς και «αριστερούς» οικονομολόγους, οι οποίοι παρουσίαζαν την επίθεση στο λαό ως οικονομικό ζήτημα.
  • Δεν κρύψαμε ποτέ ότι η ζωή του λαού δε θα βελτιωθεί μέσα από τον κοινοβουλευτισμό, αλλά μέσα από την οργάνωσή του και τους αγώνες του.
  • Δε γνωρίσαμε ποτέ τη στοργή του συστήματος και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που αυτό διαθέτει.
  • Δεν πουλήσαμε το παραμύθι ότι έχουμε έτοιμη τη συνταγή που θα λύσει όλα τα προβλήματα αλλά προβάλαμε ότι οι απαντήσεις θα δίνονται όσο ο λαός παίρνει την υπόθεση στα χέρια του και βγαίνει με τους αγώνες του στο προσκήνιο.
Γιατί η θεωρία της «χαμένης ψήφου» (ακόμα και αν προβάλλεται ύπουλα από τα αριστερά) είναι μια αντιδραστική θεωρία που στόχο έχει να ενισχύσει την κερδισμένη ψήφο στο σύστημα και στις εκλογικές αυταπάτες.Καλούμε τον ελληνικό λαό από τις 21 Σεπτέμβρη:
Να ξεπεράσει γρήγορα την απογοήτευσή του και να είναι παρών στην προσπάθεια ξεδιπλώματος του κινήματος λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων για να υπερασπιστεί τη ζωή του κόντρα στα μνημόνια των ΕΕ-ΔΝΤ, κόντρα στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει και της οποίας δουλειά θα είναι η απρόσκοπτη συνέχιση και κλιμάκωση της βαρβαρότητας.

Να μαζικοποιήσει τις γραμμές του μετωπικού σχήματος της «Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας» για να ανατραπεί μέσα στο κίνημα η γραμμή του συμβιβασμού και για να δυναμώσει η πολιτική κατεύθυνση της αναμέτρησης με την ιμπεριαλιστική εξάρτηση από ΕΕ – ΝΑΤΟ και με την καπιταλιστική κυριαρχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.