ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Εμείς, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, ζητούμε περήφανα την ψήφο του κόσμου.

Εμείς, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, ζητούμε περήφανα την ψήφο του κόσμου.

Εμείς, οι «δογματικοί».
Εμείς με τις δήθεν «παλιές και ξεπερασμένες» αλήθειες της ταξικής πάλης, που παλέψαμε για μια Αριστερά έξω από τα τείχη του συστήματος. Που δεν είδαμε τις δήθεν «μεγάλες ευκαιρίες για αλλαγή», και δεν γοητευτήκαμε από την «τέχνη του ρεαλιστικά εφικτού». Εμείς, που δεν καταλήξαμε να χορεύουμε αγκαλίτσα με τους φονιάδες, και δεν γίναμε πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου.

Εμείς, οι «γκρινιάρηδες».
Εμείς, που επιμείναμε να βλέπουμε σαν φωνή του λαού το κίνημα, τον δρόμο, τον σύλλογο, την πρωτοβουλία. Που δεν γίναμε τσόντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφομοιωθήκαμε, δεν γίναμε νεροκουβαλητές όλων αυτών που χαντακώνουν το όνομα της Αριστεράς.


Εμείς, οι «αμυντικοί».
Που δεν μας άρεσαν τα «εδώ και τώρα», οι τάχα άμεσες λύσεις, τα μεγάλα και εύκολα προγράμματα και σχέδια επί χάρτου. Εμείς που δεν προσμένουμε σε ένα γρήγορο «κόλπο» εκλογικής συνεργασίας, για να μας υιοθετήσουν και να μας αναδείξουν εκείνοι που δούλεψαν τον κόσμο του κινήματος, στο «κεντρικό σκηνικό».

Εμείς, οι «πουθενάδες».
Που δεν υποτιμήσαμε κανέναν αγώνα, δεν λείψαμε από κανένα μέτωπο, και θέσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία του κινήματος, επιδιώκοντας σε κάθε ευκαιρία την κοινή δράση, χωρίς καπελώματα και υποκρισία. Σε αντίθεση με εκείνους που σνόμπαραν και γύρισαν την πλάτη σε ό, τι ξέφευγε από τον άμεσο έλεγχο τους.

Εμείς, οι «δυσνόητοι».
Εμείς με τα «κομμουνιστικά», που δεν έχουμε μια λύση-μαντζούνι για να πούμε «τι θα κάνουμε αν βγούμε», και επιμένουμε στην μοναδική άμεση, στην μοναδική ρεαλιστική, στην μοναδική πραγματική πολιτική πρόταση για το λαό: Το Μέτωπο Αντίστασης, Διεκδίκησης και Πάλης, για την Αναμέτρηση με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και τους υποτακτικούς του. Για την μαζική, κινηματική ανατροπή των μέτρων που εξαθλιώνουν την χώρα μας.


Εμείς, ζητούμε περήφανα την ψήφο του κόσμου.
Για να δυναμώσει και να στηριχθεί η κατεύθυνση της Αντίστασης. Για να πυκνώσουν οι γραμμές της κομμουνιστικής άποψης. Για να μην ξαναμαντρώσουν τον κόσμο στα ίδια ψέματα με άλλο περιτύλιγμα. Για να μπορέσουμε, από ισχυρότερες πολιτικά θέσεις, να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος.


Κώστας Καμαρέτσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.