ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Jobstown της Ιρλανδίας!

Θεσσαλονίκη: Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Jobstown της Ιρλανδίας!

Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Jobstown της Ιρλανδίας!
Πέμπτη 23 Μάρτη 7μμ Αριστοτέλους 5 (προξενείο της Ιρλανδίας)
Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια των πολιτικών λιτότητας και της λογικής απομύζησης των φυσικών πόρων που κυριαρχούν, η Ιρλανδική κυβέρνηση επιχείρησε να εισάγει φόρο στην κατανάλωση νερού στους πολίτες της. Η αντίσταση των Ιρλανδών οδήγησε σε ένα ευρύ κίνημα με στόχο την προστασία του χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικού αγαθού. 
Στα πλαίσια αυτού του κινήματος οργανώθηκαν μεγάλες πορείες, μια επιτυχημένη καμπάνια άρνησης πληρωμής, και μαζικές κινήσεις ανυπακοής στις γειτονιές, με αποτέλεσμα –για την ώρα- την απόσυρση της νομοθεσίας από την κυβέρνηση. Στις 15/11/2014, κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δράσης στην περιοχή του Jobstown, αγωνιστές προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία για δυο ώρες μπροστά στη λιμουζίνα της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Joan Burton. Από τους αγωνιστές αυτούς, ένας δεκαεπτάχρονος έχει ήδη καταδικαστεί με τη φαιδρή κατηγορία της «παράνομης κράτησης», ενώ οι δίκες δεκαοκτώ ακόμα ατόμων ξεκινούν τον Απρίλιο. Πρόκειται να δικαστούν με την ίδια κατηγορία η οποία, ως κακούργημα, επισείει βαριές ποινές.

Ως κίνημα ενάντια στις εξορύξεις, στηρίζουμε των αγώνα των κινημάτων της Ιρλανδίας για την προστασία του νερού. Θεωρούμε το νερό κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να προστατεύεται από την απληστία των κάθε λογής «επενδυτών» και κυβερνήσεων. Η προστασία των νερών της Χαλκιδικής είναι εξάλλου ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αγώνα μας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ταυτόχρονα, το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες κατασκευής διώξεων σε βάρος αγωνιστών, που επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τα κινήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους Ιρλανδούς αγωνιστές και στηρίζουμε τα αιτήματα για ακύρωση της καταδίκης του 17χρονου και απόσυρση όλων των διώξεων ενάντια στους 18 ακόμα διωκόμενους του Jobstown.

Κανένας αγωνιστής μόνος απέναντι στις διώξεις του κράτους, ούτε στην Ιρλανδία, ούτε στις Σκουριές!
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης συνεδριάζει τακτικά κάθε Δευτέρα στις 19:30

Στοιχεία επικοινωνίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.