ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ" - κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με τους Τούρκους απολυμένους εκπαιδευτικούς



"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ" - κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με τους Τούρκους απολυμένους εκπαιδευτικούς (18/03, Θεσσαλονίκη)

Oι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό και όχι μόνο στην κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με τους απολυμένους Τούρκους εκπαιδευτικούς το Σάββατο 18/03/2017 στο Πολιτιστικό στέκι «Σφεντόνα» Συγγρού 24.

Οι απολύσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στην Τουρκία από την κυβέρνηση Ερντογάν εντάσσονται στην πολιτική καταστολής του φασιστικού τουρκικού κράτους που διαχρονικά επιδιώκεται όλα αυτά τα χρόνια συνολικά από την άρχουσα τάξη της Τουρκίας. Αποτελεί μέρος των εξελίξεων που τροφοδοτήθηκαν από την εμπλοκή της Τουρκίας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ειδικά στη Συρία και συνέχεια της αιματοβαμμένης τρομοκρατικής εκκαθάρισης κουρδικών χωριών και συνοικιών το πρόσφατο διάστημα.

Ο ελληνικός λαός και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα για το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των δημοκρατών Τούρκων εκπαιδευτικών στον κοινό αγώνα του ελληνικού και τούρκικου λαού ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Σχετικές αφίσες που βγήκαν και στη Τουρκία:

Η αφίσα των απολυμένων εκπαιδευτικών της Τουρκίας γράφει: "Η αλληλεγγύη ανάμεσα στις δυο πλευρές του Αιγαίου δυναμώνει! Την Παρασκευή στις 8:00 μ.μ. οι εργαζόμενοι στην Θεσσαλονίκη συναντιούνται διαδικτυακά με του απολυμένους εκπαιδευτικούς του συνδικάτου εκπαιδευτικών EĞİTİM-SEN.
Η εκδήλωση οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στον χώρο Νεολαίας και πολιτισμού ΣΦΕΝΤΟΝΑ (Συγγρού 24) και στην πόλη Τσόρλου στην Τουρκία στην αίθουσα της Ένωσης των συνδικάτων εργατών μετάλλου (DISK) από την EĞİTİM-SEN."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.