ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣΘεσσαλονίκη: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ», ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 7:00 μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ


   Ολοένα και πιο συχνά, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, δίνουν φόρο αίματος στον Μολώχ του κερδών του κεφαλαίου. Οι απάνθρωπες και εξοντωτικές συνθήκες και ώρες δουλειάς, η συνεχή πίεση και τρομοκρατία της εργοδοσίας, οι υπερωρίες και η ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, διαμορφώνουν το έδαφος ώστε οι εργαζόμενες τάξεις της χώρας να μετράνε συνεχώς και περισσότερους νεκρούς και σακατεμένους. Ελληνικά Πετρέλαια, Έβερεστ, Μικέλ, Μετρό, η μακάβρια αυτή λίστα μεγαλώνει καθημερινά.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άξια συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών αντιλαϊκών κυβερνήσεων, άξια υπηρέτρια του καθεστώτος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, μέσω της διαπραγμάτευσης-παρωδία με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, ετοιμάζει έναν νέο -ακόμη πιο σκληρό- γύρο λεηλασίας των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων. Γύρος λεηλασίας που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, και τη δημιουργία συνθηκών απαγόρευσης του δικαιώματος στον συνδικαλισμό, στον αγώνα, την απεργία. Πράγμα που μαθηματικά θα οδηγήσει σε νέες ακόμα μεγαλύτερες ανθρωποθυσίες και εργατικές εκατόμβες.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν φτάνει να θυμώνουν και να οργίζονται. Είναι ανάγκη να αντισταθούν, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα συμφέροντα τους που είναι αντίθετα με των εργοδοτών. Να απαντήσουν συλλογικά και μαχητικά στην βαρβαρότητα του συστήματος που εξελίσσεται σε βάρος της δουλειάς τους και της ζωής τους. Να μην πειστούν ότι είναι μόνοι απέναντι στην εργοδοσία.

Η Ταξική Πορεία στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης, να κατέβουν στον δρόμο, να καταγγείλουν και να διαδηλώσουν:

•Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματά μας!
•Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
•Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
•Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.