ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Κόντρα στις βεβαιότητες, αναγκαίες οι υπερβάσεις»

Πανελλαδικό σώμα ΚΟΕ: Κόντρα στην πραγματικότητα, αναγκαίες οι υπερβάσεις.

«Μα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά; Δεν έχει σημασία μόνο τι είναι κάτι στην πραγματικότητα, αλλά και το πώς καταγράφεται. Το κυβερνών κόμμα πολιτεύεται και διακηρύσσει ότι είναι Αριστερά, τα έργα του χρεώνονται γενικά στην Αριστερά. Με μια έννοια, η αποαριστεροποίηση δεν σημαδεύεται μόνο από μια υποχώρηση των αγώνων και από μια πιθανή μικρή ή μεγάλη συντηρητικοποίηση και αποπροσανατολισμό, αλλά με την απώλεια από το αριστερό πολιτικό φάσμα της ιδιότητας ως δύναμη αλλαγής, ελπίδας και προοπτικής. Πρόκειται για σοβαρή ιδεολογική μεταστροφή που δεν θα τη χρεωθούν μόνον όσοι «πρόδωσαν» και κυβερνούν, αλλά εν γένει η Αριστερά.».


Με αυτές τις γραμμές αποποιείται η καθοδήγηση της ΚΟΕ τις σοβαρές τις ευθύνες για το ζήτημα ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του πανελλαδικού σώματος που θα διοργανώσει. Είναι φυσιολογικό για κάποιον που υιοθετεί την πολιτική της ουράς και του πολιτικού ακολουθητισμού να μην εντοπίζει κανέναν δικό του, διακριτό πολιτικό ρόλο στις εξελίξεις. Αφού μπορεί να δεν τον εαυτό του παρά μόνο ως πολιτικό συμπλήρωμα.

Δεν τολμάει λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου με ποιών την ευθύνη κατέστη δυνατό η κυβέρνηση να καταγραφεί ως «Αριστερή»: γιατί θα κληθεί ύστερα να απολογηθεί για τις δικές του ευθύνες απέναντι στο λαό. Γιατί είναι η ηγεσία της ΚΟΕ εκείνη που ξόδεψε ένα ολόκληρο αριστερό ανθρώπινο δυναμικό, στο όνομα μάλιστα του κομμουνισμού, και το έσυρε να χειροκροτεί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τον Τσίπρα, παρουσιάζοντας την κυβερνητική εναλλαγή ως ιστορική ευκαιρία. Είναι εκείνη που βοήθησε την κυβέρνηση να καταγραφεί ως «Αριστερή».

«Κόντρα στις βεβαιότητες, αναγκαίες οι υπερβάσεις», είναι ένα από τα συνθήματα του πανελλαδικού σώματος. Κόντρα στις ανάγκες της ταξικής πάλης, η ΚΟΕ ετοιμάζεται για νέες «υπερβάσεις» -της πραγματικότητας. Πάντα στο όνομα της «ιστορικής ανάγκης» να απορριφθεί η κομμουνιστική ανάλυση της κοινωνίας ως ξεπερασμένη, η ΚΟΕ αν μη τι άλλο εφαρμόζει την αποαριστεροποίηση στην πράξη: αναζητά νέα θεωρητικά σχήματα εγκλωβισμού των μελών της σε μια δοκιμασμένη και αποτυχημένη πολιτική κατεύθυνση.

https://antigeitonies.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.