ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ 


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάρτη 2017 στο στέκι νεολαίας και πολιτισμού «Σφεντόνα» στη Θεσσαλονίκη η κοινή εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Ταξικής Πορείας και του Συνδικάτου  Egitim Sen των εκπαιδευτικών της Τουρκίας, που διοργανώθηκε σε συμπαράσταση στους απολυμένους εκπαιδευτικούς της Γείτονος.
Σε δύο κατάμεστες αίθουσες σε Τσορλού και Θεσσαλονίκη, Τούρκοι και Έλληνες εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διάθεσή τους για κοινούς αγώνες όχι μόνο ενάντια στις άδικες απολύσεις των Τούρκων Δασκάλων αλλά για ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία για όλους τους λαούς της περιοχής κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υπηρετών τους.

Αυτό που αναδείχθηκε από τη συζήτηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα είναι η αποφασιστικότητα των Τούρκων συναδέρφων να συνεχίσουν τον αγώνα τους με την ίδια μαχητικότητα αλλά και η διάθεση των προοδευτικών, αγωνιστών εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη χώρα μας, να δείξουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους  σ΄ αυτόν τον αγώνα. Χαιρετισμό προς τους τούρκους εκπαιδευτικούς απεύθυνε η πρόεδρος του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Ελένη Ζυμβρακάκη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πάνω από 3000 χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί καθώς το φασιστικό κράτος του Ερντογάν εξαπέλυσε πογκρόμ διώξεων (δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και φυλακίσεις) που απλώνεται σε όλο το φάσμα των δημοκρατών και αριστερών στην Τουρκία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Οι Τούρκοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται από τότε κάθε μέρα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχοντας καταφέρει σε πολλές περιοχές να μπουν παρά τις απολύσεις στα σχολεία τους ενημερώνοντας τα παιδιά και τους γονείς. Με τη συμπαράσταση των μαθητών και των γονιών τους αντιστέκονται και διεκδικούν πίσω τις δουλειές τους αλλά και –όπως λένε οι ίδιοι- για δωρεάν, κοσμική και δημοκρατική παιδεία.




Η καλύτερη έκφραση αλληλεγγύης όπως μας είπαν οι Τούρκοι συνάδελφοι, είναι η κοινοποίηση των απολύσεων και των διώξεων που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην Τουρκία πλατιά στον ελληνικό λαό ζητώντας τη συμπαράσταση τους, με συγκεντρώσεις σε πλατείες και γειτονιές.

 Εμείς από την μεριά μας σ΄ αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε, και θα επιμείνουμε σε κοινό κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες κι αριστερούς εκπαιδευτικούς παρά την ακατανόητη απροθυμία που συναντήσαμε στο κάλεσμα που απευθύναμε σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους για τη σημερινή εκδήλωση.
Δ.Ν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.