ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: πορεία συμπαράστασης στους 21 διωκόμενους της Χαλκιδικής


Θεσσαλονίκη: πορεία συμπαράστασης στους 21 διωκόμενους της Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η πορεία διαμαρτυρίας των Επιτροπών Αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, του Συντονιστικού Ιερισσού, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. 
Στη πορεία καλούσαν και συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και το ΚΚΕ(μ-λ).

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα σε ένδειξη συμπαράστασης για τους 21 διωκόμενους που δικάζονται την Δευτέρα για την υπόθεση του εμπρησμού εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.
 Παρόλο που η αναγκαιότητα της περιόδου απαιτεί την μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμμετοχή μιας και οι διωκόμενοι δεν πρέπει να μείνουν μόνοι κι αστήριχτοι η συμμετοχή δυνάμεων κι οργανώσεων της αριστεράς -κοινοβουλευτικής κι εξωκοινοβουλευτικής- άλλα και της αναρχοαυτονομίας δεν υπήρξε ανάλογη. Αυτό έπαιξε ρόλο στην μειωμένη μαζικότητα σε σχέση με άλλες κινητοποιησεις στο παρελθόν.
Οι λογικές  της ιδιαίτερης προβολής των απόψεων της κάθε οργάνωσης κι οι διαγκωνισμοί για το ποιο πανό θα προηγηθεί δεν έχουν θέση στη πάλη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή που έχει στοχοποιήσει εδώ και καιρό το κίνημα της Χαλκιδικής και αργά άλλα συστηματικά προχωρά την βιομηχανία δικών με κατασκευασμένα κι ανυπόστατα κατηγορητήρια. Κι είναι φανερό πως δεν θα σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους μια πλατιά παλλαϊκή αγωνιστική κινητοποίηση όχι μόνο στην Χαλκιδική άλλα σε όλη την χώρα.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία ΧΑΝΘ και κατέληξε στην Αριστοτέλους, περνώντας από τις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.