ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Στην καρδιά της Ε.Ε. δικάζεται η δημοκρατία


Στην καρδιά της Ε.Ε. δικάζεται η δημοκρατία

Συντάκτης: Σπύρος Παπακωνσταντίνου - Δημήτρης Γαγγάδης*

Συνεχίζεται στο Μόναχο η δίκη των μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απρίλη 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία.

Υπενθυμίζουμε ότι από τους αρχικά τέσσερις συλληφθέντες στη χώρα μας απελευθερώθηκαν μετά από ένα κύμα συμπαράστασης οι τρεις, ενώ ο τέταρτος κατέληξε μέσω Γαλλίας στη Γερμανία.

Οι δέκα αγωνιστές κατηγορούνται -με κατηγορητήριο που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών- ότι είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (TKP/ML).

Για το τουρκικό φασιστικό κράτος, κάθε πολιτική οργάνωση που αγωνίζεται για τα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα θεωρείται «τρομοκρατική».

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό καθεστώς δολοφονεί καθημερινά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, διαπράττει μαζικά εγκλήματα στο τουρκικό Κουρδιστάν, διώκει και φυλακίζει δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς και γενικότερα κάθε φωνή που στηλιτεύει την πολιτική των κυβερνήσεων Ερντογάν.

Η δίωξη των γερμανικών δικαστικών αρχών είναι αποτέλεσμα των στενών σχέσεων και συμφωνιών της Γερμανίας με την Τουρκία και συνδέεται με την αντιλαϊκή συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η δίκη των Τούρκων αγωνιστών είναι τμήμα των αντιδημοκρατικών πολιτικών έκτακτης ανάγκης που υιοθετούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι μια δίκη στην κατεύθυνση της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό στο πλαίσιο του αντικομμουνιστικού μνημονίου της Ε.Ε. και δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ε.Ε.

Η δίκη της ΑΤΙΚ στην καρδιά της Ευρώπης είναι μια σαφής απειλή της Ε.Ε. προς όλους τους αγωνιζόμενους, τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τους κομμουνιστές για το τι τους περιμένει αν συνεχίσουν να είναι αντίπαλοι του συστήματος, αν επιμένουν στην επαναστατική και κομμουνιστική άποψη και δράση.

Οι απολογίες των Τούρκων αγωνιστών είναι γροθιά στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, είναι υπόδειγμα στάσης για όλους τους αγωνιστές.


Την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 7:00 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση για το θέμα και τον Νοέμβρη διαδήλωση στη γερμανική πρεσβεία
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ έγιναν και γίνονται σε Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό. Σε κάθε δικάσιμο έξω από το δικαστήριο οργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ είναι επείγον καθήκον για όλους τους αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες που μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζομένων και όλων όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικής δύναμης, κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

Η Επιτροπή μας προχωρά σε καμπάνια αλληλεγγύης με έκδοση αφίσας και προκήρυξης, επικαιροποιημένο κείμενο υπογραφών-ψηφισμάτων, εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ και διαδήλωση στη γερμανική πρεσβεία τον Νοέμβρη.

* Μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης των Τούρκων Αγωνιστών της ΑΤΙΚ: epitropistirixis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.