ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ "ΥΠΟ-ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ" !!!

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ!!
 ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ "ΥΠΟ-ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ" !!!
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ .. ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 527 ΕΥΡΟ !!! ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! 
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;; 
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ! ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΩΝ "ΕΥΚΟΛΩΝ" ΛΥΣΕΩΝ - ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

Τι άλλαξε στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τον κατώτατο μισθό

Του Στέλιου Παπαπέτρου
Σημαντική διαφοροποίηση εμφανίζει το αγγλικό κείμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για τον κατώτατο μισθό των νέων, σε σύγκριση με το αρχικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο εργασίας.

Στο αγγλικό κείμενο υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για σύνδεση της αμοιβής των νέων με την εργασιακή τους εμπειρία και προσδιορίζονται συγκεκριμένα ποσοστά σε σχέση με τα 586 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός. Μάλιστα ο μισθός των νέων προσδιορίζεται με την λέξη «υποκατώτατος μισθός».
Ουσιαστικά το αγγλικό κείμενο, στο σημείο 6 της σελίδας 41, προβλέπει κατώτατο μισθό (υποκατώτατο μισθό) για τους νέους, ο οποίος θα αντιστοιχεί στο 90% του κατώτατου μισθού (σήμερα 586 ευρώ μικτά) για τον 1ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας τους και στο 95% για τον 2ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας τους. Αυτό σημαίνει πως ένας νέος με ένα έτος εργασιακής εμπειρίας θα πάρει 527 ευρώ μικτά ενώ στο 2ο χρόνο θα πάρει 556 ευρώ .
Συγκεκριμένα, στη σελίδα 41 του αγγλικού κειμένου της πρότασης των εμπειρογνωμόνων αναφέρονται τα εξής:
«Recommendation 6: The youth subminimum wage will be replaced by a subminimum experience rate of 90% in the first year of work experience and 95% in the second year of work experience. Apprentices and students in internships of up to three months which are formalized in their curricula are exempted. The social partners decide on the pertinent subminimum wages and their increases».
Το αρχικό κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα, αφού επεσήμανε τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών της επιτροπής για τον κατώτατο μισθό, στο σημείο 6 πρόβλεπε τα εξής: 
«Υπάρχει διαφωνία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ως προς τη λειτουργία του κατώτατου μισθού των νέων. Ένα μέρος της Επιτροπής προτείνει την αντικατάσταση του κατώτατου μισθού των νέων από ένα μειωμένο κατώτατο μισθό βάσει εργασιακής εμπειρίας με ανώτατη διάρκεια τα δύο έτη. Το ως άνω σύστημα μειωμένου κατώτατου μισθού θα πρέπει να αξιολογηθεί μετά την πάροδο των δύο ετών. Ένα άλλο μέρος της Επιτροπής προτείνει τη διατήρηση του κατώτατου μισθού των νέων με τα ισχύοντα ηλικιακά όρια»
Του Στέλιου Παπαπέτρου
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1157588/ti-allakse-sto-porisma-tis-epitropis-sofon-gia-ton-katotato-mistho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.