ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο των δύο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο στις 16 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο των δύο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο στις 16 Οκτωβρίου 2016

Ο θάνατος της μητέρας και του ανήλικου παιδιού της που προκλήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο μπροστά στο στρατόπεδο προσφύγων “Φέσσα” στο Ωραιόκαστρο ήρθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά με τραγικό τρόπο τους καθημερινούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία τους, που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Για αυτές τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες στους λεγόμενους χώρους φιλοξενίας την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση που από κοινού εφαρμόζουν τις λεγόμενες πολιτικές αποτροπής των απελπισμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Έναν πόλεμο που προκάλεσαν και συντηρούν οι απανταχού εμπρηστές της δυστυχίας των λαών, οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. 

Για μια ακόμη φορά τα καθεστωτικά ΜΜΕ είδαν και προέβαλλαν μόνο την απεγνωσμένη και οργισμένη, απόλυτα δικαιολογημένη, αντίδραση των προσφύγων για το τραγικό γεγονός και αποσιώπησαν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας στο στρατόπεδο Φέσσα, στην Σόφτεξ και αλλού. Με τον ίδιο τρόπο, σπέρνοντας το ψέμα και το μίσος επιχείρησαν να συμπεριφερθούν και να παραπληροφορήσουν και ορισμένοι μαζί με ένα τοπικό ΜΜΕ στο Ωραιόκαστρο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι φασίστες και οι μισαλλόδοξοι στην περιοχή είναι μια ελάχιστη μειοψηφία σε αντίθεση με την πλατιά λαϊκή πλειοψηφία που συμπαραστέκεται και κατανοεί το δράμα των προσφύγων του πόλεμου

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή που επιχειρήθηκε σε βάρος απεγνωσμένων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων χθες βράδυ στο Ωραιόκαστρο. 
Απαιτεί να δημιουργηθούν άμεσα ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες του πολέμου.
 Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που οργανώνουν φορείς και μαζικές οργανώσεις την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 6.30 μμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 


Θεσσαλονίκη 17/10/2016

ΚΟΘ του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.