ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές»

«Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές» από τη θεατρική ομάδα Ληνός

Η Θεατρική Ομάδα ΛΗΝΟΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με συνεργασίες φίλων και με την υποστήριξη της εφημερίδας ‘’ Χορτιάτης 570 ‘’ και της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη, παρουσιάζει το έργο της Χαρούλας Αποστολίδου «Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές».

Πρόκειται για ένα έργο που καταδύεται στην ψυχή των ανθρώπων, θυτών και θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη της 2ας Σεπτεμβρίου 1944.

Η συγγραφέας, ενώ προσεγγίζει τους χαρακτήρες με ίχνος τα ιστορικά γεγονότα και τις προσωπικές μνήμες, αφήνει ταυτόχρονα προεκτάσεις νημάτων προς τις σημερινές και τις διαχρονικές κοινωνικές συνθήκες, προσπαθώντας να νοηματοδοτήσει ενέργειες της ανθρώπινης φύσης.Το έργο θα παρουσιαστεί στον Χορτιάτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος του 1944.
Η σκηνοθεσία είναι της Βούλας Γεωργιάδου, σκηνικά – κουστούμια του Λουκά Δαγδηλέλη και της Σοφίας Σκουλίδη και μουσική του Μιχάλη Τραχαλιού. Παίζουν: Βαγγέλης Μίχος, Σταύρος Μπαρτζόκας, Κλαίρη Κώστογλου, Λουκάς Δαγδηλέλης, Γεράσιμος Μπαμίχας, Κατερίνα Φωτιάδου.

Παραστάσεις:
31 Αυγούστου 2015 και από 2 ως 6 Σεπτεμβρίου 2015
Ώρα 8.30μμ
Χώρος Θυσίας, Οικία Νταμπούδη, Χορτιάτης
Κρατήσεις θέσεων: 6979925763


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.