ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ... ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μετά απ’ το νέο «μνημόνιο», ξανά σε εκλογές καλεί το σύστημα το λαό…

Σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας πιο «κανονικής» και προσαρμοσμένης διαχείρισης του εγχώριου συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, κι όταν ο κύκλος μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε εκφραστή της επίθεσης ενάντια στο λαό, με την πιο «καθαρή» και πλήρη έννοια του όρου, οδεύει στο να ολοκληρωθεί, προκηρύχτηκαν – ξανά! – εκλογές.
 Μη μπορώντας μάλλον να κάνουν και διαφορετικά, η ντόπια αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά «αναζητούν» τη νέα διαχείριση στη χώρα, σπέρνοντας ταυτόχρονα στο λαό νέες αυταπάτες για απατηλές εκλογικές «διεξόδους»… Παρά το ξεμασκάρεμα των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών, του Γενάρη με την «αριστερή» - τρομάρα της - κυβέρνηση και του πρόσφατου δημοψηφίσματος. Εκλογές μάλιστα «ταχύρυθμες», με προεκλογική περίοδο λιγότερη από έναν μήνα, κομμένες και ραμμένες στις δυνατότητες των επιτελείων των αστικών κομμάτων.

Με τον Τσίπρα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, για την εφαρμογή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου, ζητώντας απ΄ το λαό να δει τα… θετικά(!!!) που έχουν γίνει, και εκφράζοντας ξανά την «πίστη» του στο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο, αυτό της Ε.Ε. αλλά και των Η.Π.Α.- ΝΑΤΟ - τους βασικούς υπαίτιους δηλαδή της συνέχισης και της επιβολής της νέας λαίλαπας.

Με τους κάθε είδους «μεταβατικούς» - μέσα κι έξω απ΄ το ΣΥΡΙΖΑ - να προβάλλουν ανύπαρκτες «εναλλακτικές» διεξόδους στο λαό, «ξεχνώντας» τη… «λεπτομέρεια» της πολιτικής εξουσίας της άρχουσας τάξης, και του ιμπεριαλιστικού πλαισίου εξάρτησης. Τη στιγμή που για το λαό, για την εργατική τάξη, τους άνεργους, τη νεολαία, μία και μόνο διέξοδος υπάρχει και που πρέπει να ξεδιπλωθεί – όσο «δύσκολη» κι αν φαντάζει – αυτή της αντίστασης, της διεκδίκησης και του ανειρήνευτού αγώνα, σε μια σειρά μέτωπα.

Οι δυνάμεις του αγώνα, της πραγματικής επαναστατικής αριστεράς, οι δυνάμεις που θέλουν να χαράξουν έναν άλλο δρόμο και μια άλλη λογική και προοπτική για το λαό, ενάντια στην υποταγή, την αδράνεια, την ανάθεση, μέσα στην ταξική και τη λαϊκή αντιιμπεριαλιστική πάλη, πρέπει και μπορούν να αξιοποιήσουν και αυτή τη μάχη – παρόλο που δεν την καθορίζουν – για να προβάλλουν αυτή ακριβώς την κατεύθυνση και διέξοδο! Μια κατεύθυνση που ο λαός, έχει την ανάγκη να διαβεί, περισσότερο από ποτέ.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/08/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.