ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Η διέξοδος, στην πάλη για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας

Εκλογές-εξπρές για τη νομιμοποίηση των βάρβαρων μέτρων του 3ου Μνημονίου

Δεν νομιμοποιούμε το νέο γύρο λεηλασίας

Η διέξοδος, στην πάλη για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας

1. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με την παραίτηση του Τσίπρα και της κυβέρνησης ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, επιδιώκει, για λογαριασμό του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης, τη διαμόρφωση, με επικεφαλής την ίδια, μιας νέας αντιλαϊκής κυβερνητικής λύσης που χωρίς ενδοιασμούς και ταλαντεύσεις θα προωθήσει τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου.

2. Η ομάδα Τσίπρα, ιδιαίτερα μέσα από τις εκλογές αυτές, επιδιώκει να ολοκληρώσει την πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε φορέα επίθεσης ενάντια στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Σε φορέα υπηρέτησης των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου. Σε φορέα προώθησης του βαθέματος της λεηλασίας και των δεσμών της εξάρτησης από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σε φορέα υπηρέτησης των τυχοδιωκτικών και φιλοπόλεμων σχεδίων των δυτικών -και ιδιαίτερα των αμερικάνων- ιμπεριαλιστών, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο την Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή.

3. Με αποκορύφωμα την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, όλες οι μέχρι τώρα αντιλαϊκές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν να φαντάζει δικαιωμένο το μαύρο μέτωπο, δηλαδή, οι αντιδραστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του νεόκοπου Ποταμιού, που υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον πιο απόλυτο τρόπο τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στη φασιστική/ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τον εκφραστή των πιο δουλικών (προς τα αφεντικά, ξένα και ντόπια) και των πιο αντιδραστικών (προς το λαό) πολιτικών, να καμώνεται την αντιμνημονιακή δύναμη.

Και το χειρότερο, δυσφημίζουν την έννοια της Αριστεράς, δίνουν μία ακόμη λαβή σε όλον τον αντιδραστικό πολιτικό συρφετό να παρουσιάζει την έννοια της Αριστεράς, της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και του σοσιαλισμού (της μοναδικής πραγματικής διεξόδου για το λαό και την εργατική τάξη) ως ουτοπικές φλυαρίες και να εμφανίζει ως αναπόφευκτη την υποταγή στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

4. Ούτε βέβαια αποτελούν διέξοδο για το λαό οι δήθεν εναλλακτικές λύσεις που του προσφέρονται από μια σειρά δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά. Δεν μπορεί να αποτελέσει διέξοδο η ξαναζεσταμένη σούπα περί «συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ» και της χρεοκοπημένης λογικής των «μεταβατικών προγραμμάτων». Απόψεις που πρεσβεύει η «Λαϊκή Ενότητα» (του μέχρι πρότινος υπουργού Λαφαζάνη) και οι οποίες συνέβαλαν -και με το παραπάνω- στην περιθωριοποίηση, την καθήλωση και τον αποπροσανατολισμό του λαού. Γύρω από αυτές τις απόψεις «συνωστίζονται» και μια σειρά δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με πρώτη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες συνέργησαν σ’ αυτήν την πορεία των αυταπατών και της απογοήτευσης που σήμερα επικάθεται σε σημαντικά τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.

5. Ούτε η πολιτική του ΚΚΕ αποτελεί διέξοδο για το λαό και την εργατική τάξη. Γιατί αποφεύγει στο σήμερα τη συμβολή του στα μέτωπα πάλης που είναι απαραίτητα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός μας και την οικοδόμηση σε μια πορεία της σοσιαλιστικής προοπτικής. Περιχαρακώνεται πίσω από την περιγραφή μιας λαϊκής εξουσίας, αποφεύγοντας το κρίσιμο ερώτημα για το πώς αυτή θα προέλθει, ακριβώς για να μην έρθει σε σύγκρουση με το καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

6. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, να ξεπεράσουν την απογοήτευση που προκαλεί η αποκάλυψη του ρόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να ξαναπιάσουν το νήμα των αγώνων, της αντίστασης και της πάλης, κόντρα στο κλίμα αποδοχής του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού δήθεν μονόδρομου.Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζει και ζει η νεολαία, πρέπει να ανοιχτούν αγώνες αντίστασης στη βαρβαρότητα και διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά, στην ειρήνη, στη ζωή.

Αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει μέχρι σήμερα το ΚΚΕ(μ-λ) μέσα από τη συγκρότηση και τη συμμετοχή του στη «ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θέλει να προβάλει και μέσα από τη συμμετοχή του στην πολιτική μάχη αυτών των εκλογών, με την Εκλογικη Συνεργασια του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.

Την κατεύθυνση της οικοδόμησης του Μετώπου Αντίστασης, Διεκδίκησης και Αναμέτρησης. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες. Μέσα στην πάλη και μέσα από την πάλη. Έτσι, ώστε η εργατική τάξη και ο λαός, με τη συμβολή των κομμουνιστών, μέσα από μια «Μεγάλη Πορεία» πάλης και συγκρότησής τους, να μπορέσουν να θέσουν στην ημερήσια διάταξη τη συντριβή του καθεστώτος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και ν’ ανοίξουν το δρόμο για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.

- ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ποιος θα συνεχίσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας!

- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην ανακύκλωση των αυταπατών περί «συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ»!

- ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ την ανάγκη οικοδόμησης Μετώπου Αντίστασης-Διεκδίκησης-Αναμέτρησης ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης!

- ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

Αθήνα, Αύγουστος 2015
Μπαμπίλης Δημήτρης
Μπεκιάρης Κώστας
Στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.