ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη: δεύτερο ραντεβού για την συγκέντρωση υλικού για την ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Θεσσαλονίκη: δεύτερο ραντεβού για την συγκέντρωση υλικού για την ΕΙΔΟΜΕΝΗ - ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ)

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/8/2015,   8μμ  , ΣΤΕΚΙ ΣΦΕΝΤΟΝΑ (ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 17)


Παραγματοποιήθηκε με όρεξη και συμμετοχή, από συντρόφους και συναγωνιστές, το πρώτο μάζεμα υλικού για τους πρόσφυγες της Ειδομένης, στο Στέκι Σφεντόνα (Τετάρτη 12/8).

Διαπιστώνοντας την ανάγκη ενεργοποίησης του κόσμου, για τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων, αλλά και την ανάγκη πολιτκών και κινηματικών απαντήσεων, για αυτά που συμβαίνουν, η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) κυκλοφορεί την παρακάτων ανακοίνωση, ώστε να εμπλακεί πλατύτερος κόσμος της πόλης στο εγχείρημα. Το επόμενο ραντεβού είναι την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στο στέκι Σφεντόνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση και το αρχικό κάλεσμα με τα ζητούμενα υλικά:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ:
ΤΕΤΑΡΤΗ   19/8/2015, 20.00,    ΣΤΕΚΙ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΦΕΝΤΟΝΑ (ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 17)

Τους τελευταίους μήνες πολλοί πρόσφυγες από τις χώρες της Μ. Ανατολής και ιδιαίτερα από την Συρία, συγκεντρώνονται στην Ειδομένη, κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Είναι τόσο μαζικό πλέον το κύμα της προσφυγιάς, που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψει την απλή αλήθεια: ο λόγος που αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην πατρίδα μας είναι ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (που βρίσκονται σήμερα σε πλήρη εξέλιξη) και τα αντιδραστικά καθεστώτα της Μ. Ανατολής.

Είναι ο λαός της Συρίας, είναι πρόσφυγες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο όνομα δήθεν των οποίων και για να «τους σώσουν», ΝΑΤΟ και ΕΕ έκαναν αμέτρητες επεμβάσεις, βομβαρδίζοντας, καταλαμβάνοντας χώρες, είτε υποδαυλίζοντας εμφύλιες συγκρούσεις. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, που πρόσφατα ευχαρίστησε δημόσια ο κος Δραγασάκης, μαζί με τους συμμάχους τους, χρησιμοποιώντας και την δική μας χώρα σαν στρατιωτική βάση, είναι οι πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για τον διαμελισμό και την διάλυση όλων αυτών των χωρών. Αυτοί και οι βόμβες τους είναι η αιτία που οι άνθρωποι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σωτηρία σε τόπους ξένους και αφιλόξενους. Οικογένειες χωρίστηκαν, άνθρωποι κυνηγήθηκαν. Χιλιάδες έχουν πνιγεί στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Είναι οι ίδιοι διεθνείς εγκληματίες, που έχουν επιβάλλει στην χώρα τα εξαθλιωτικά μνημόνια και έχουν ρημάξει τον τόπο, αφήνοντας τον λαό στην φτώχεια, την ανεργία, την απελπισία –και οδηγώντας τους πιο ικανούς νέους ανθρώπους της χώρας να μεταναστεύσουν. Είναι οι ίδιοι διεθνείς εγκληματίες τους οποίους το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης υπηρετεί πίστα, μαζί και η υποτιθέμενη «αριστερή κυβέρνηση», ονομάζοντας τους «εταίρους και συμμάχους της χώρας», βαφτίζοντας τα μέτρα «σωτηρία».

Ο βασικός υπαίτιος για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην χώρα και στα νησιά του Αιγαίου όπως η Κως, για την αστυνομική βαρβαρότητα και για την επιτηδευμένη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία αντί να μεριμνήσει για την υποδομή της υποδοχής, αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες παροχής εγγράφων, έστειλε μόνο διμοιρίες ΜΑΤ και κανένα εφόδιο στα νησιά.

Εμείς, οι λαοί της Μεσογείου, οι λαοί του κόσμου, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε: έχουμε τους ίδιους εχθρούς, τις ίδιες ανάγκες, την ίδια μοίρα. Γι’ αυτό και σε πείσμα του ρατσιστικού δηλητηρίου και των φασιστικών κηρυγμάτων, πολλοί απλοί άνθρωποι του λαού και με κάθε τρόπο, καθημερινά βοηθούν τους πρόσφυγες προσφέροντας από το υστέρημα τους, αβοήθητοι από κάθε υποδομή. Την ίδια στιγμή η «φιλεύσπλαχνη και ανθρωπιστική» ΕΕ ψηφίζει αντιμεταναστευτικούς νόμους, ενώ το ελληνικό κράτος και τα κάθε λογής τρωκτικά έχουν δει τα ευρωπαϊκά κονδύλια ως ευκαιρία για μίζες.

Για εμάς, η συγκέντρωση του υλικού για την ενίσχυση της βοήθειας που δίνεται καθημερινά στην Ειδομένη, πέρα από το στοιχειώδες καθήκον μας, είναι η αρχή και όχι το τέλος. Η σημαντικότερη υπηρεσία απέναντι σε όλους τους λαούς του κόσμου αλλά και στον δικό μας, είναι η ανάπτυξη κινήματος, για την ανατροπή της χούφτας των φονιάδων που οδηγούν τον πλανήτη πίσω στο Μεσαίωνα.





ΚΑΛΕΣΜΑ για συλλογή τροφίμων, φαρμάκων 
και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

----------------------------------------------------------------
"Η πρωτοβουλία συντονισμού συλλογικοτήτων και ομάδων που ασχολούνται με το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη Θεσσαλονίκη κάνει κάλεσμα για συλλογή τροφίμων, σύμφωνα με τη λίστα των ομάδας εθελοντών Κιλκίς.

ΛΙΣΤΑ τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
νερά (ατομική συσκευασία), χυμοί (ατομική συσκευασία), λάδι, μακαρόνια, ρύζι, τοματοχυμοί, κρουασάν, μπισκότα, σερβιέτες, πάμπερς, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, depon, bepanthol, γάζες, betadine, κρέμες αντιηλιακές, comtrex, αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νούμερα."
----------------------------------------------------------------

Τα υλικά θα συγκεντρώνονται στους εξής χώρους:
---------------
Οικόπολις
---------------
Πτολεμαίων 29α -στοά-
Καθημερινά 18.00-22.00
Τηλ. 2310 222503
-----------------------------------------------------
Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών
-----------------------------------------------------
Ερμού 23
Τρίτη- Πέμπτη 17.00-21.00
Σάββατο- Κυριακή 11.30-16.00
--------------
Καλαθάκι
--------------
Τσιμισκή 56, 1ος όροφος
τηλ. επικοινωνίας 6943177527

Άλλοστροπος

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Χαλκιδικής 77, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: +30.2310.866410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.