ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Άγρια καταστολή στους μετανάστες στην Κω

Άγρια καταστολή στους μετανάστες στην Κω: Πίσω απ΄ τον «ιλουστρασιόν» τουρισμό βρίσκεται η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού!

12.8.2015

Οι χιλιάδες μετανάστες απ’ τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στην Κω, δέχθηκαν χθες Τρίτη 11 Αυγούστου, βάρβαρη επίθεση με πυροσβεστήρες και κλομπ, απ’ τις δυνάμεις καταστολής.
 Στις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν εκεί, αναγκασμένοι να ζουν και να κοιμούνται στους δρόμους, η κυβερνητική απάντηση ήταν η κρατική βία και η καταστολή. Ενώ αυτό που επιθυμούν και ζητούν, είναι να τους δοθούν άμεσα, όλα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν. Η κατάσταση οξύνθηκε μετά απ’ το περιστατικό του τραμπουκισμού ενός αστυνομικού που κρατούσε μαχαίρι, και χαστούκισε μετανάστη προχθές, αλλά κυρίως με την προσπάθεια να τους μεταφέρουν σε γήπεδο του δήμου, στο οποίο αρνήθηκαν να μπουν, μέχρι να τους δοθούν τα έγγραφα, τα οποία καθυστερούν.

Κι ενώ ο Πανούσης και το Υ. «Προ.» Πο. έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ στο νησί, μετά την έκκληση και του δημάρχου, για «ν’ αντιμετωπίσει» την κατάσταση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι δέσμια της πολιτικής των ιμπεριαλιστών της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες, την οποία αποδέχεται και εφαρμόζει πειθήνια, καθώς και των αδιεξόδων που παράγει η πολιτική αυτή.

Τα καραβάνια των χιλιάδων ξεριζωμένων ανθρώπων στην Κω και στ’ άλλα νησιά, είναι αποτέλεσμα της αμείωτης εγκληματικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών της «πολιτισμένης Δύσης» (ΗΠΑ και ΕΕ) σε βάρος των λαών και των χωρών τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για τη δυστυχία των ανθρώπων αυτών και για το «μεταναστευτικό πρόβλημα» που δημιουργείται. 

Αυτοί σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής μιλούν για «αηδιαστικά κολαστήρια» που καταστρέφουν την «τουριστική εικόνα του νησιού»! Αυτοί που θέλουν δηλαδή την Ελλάδα, «χώρα του τουρισμού». Αυτοί που επιβάλουν και στο δικό μας το λαό απανωτά αντιλαϊκά «μνημόνια» και μέτρα, με τους υποτελείς τους να τον χτυπούν με ΜΑΤ και χημικά στις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Αυτοί που «ανοίγουν» και «κλείνουν» τα σύνορά τους στους μετανάστες, ανάλογα με τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους για εργατικό δυναμικό.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι στους μετανάστες – τέτοια δείγματα έδειξαν οι κάτοικοι της Κω – γιατί έχουν τους ίδιους αντίπαλους και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Να καταγγείλουν το όργιο βίας και καταστολής, τη ρατσιστική φιλο-ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και να υπερασπίσουν τα δίκαια αιτήματά τους, να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα, δυνατότητα μετακίνησης, ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σίτισης και στέγασης και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.