ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Σκασμός… και Τσίπρα!!! (Αλλιώς, Σαμαρά…)»

 «Σκασμός» και… σουρεαλισμός

 Εχουν ξεφύγει τα διάφορα μπλογκ που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών ξεφεύγουν χειρότερα. 
Το μπλογκ «Κεράσια και Κρίνοι» αφού ορκίζεται στη συμπάθεια στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ειρωνεύεται την οργάνωσή μας και όσες οργανώσεις κατεβαίνουν στις εκλογές («κατεβαίνω κι εγώ στις εκλογές») και τελικά επαναλαμβάνει μονότονα τη «χρήσιμη» γραμμή: «καμιά ψήφος στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, που κανονικά έπρεπε απλά να μην κατέβει και να δώσει γραμμή για ΣΥΡΙΖΑ».

 Και βέβαια με το κύρος εκείνου/ης που «πριν 20 και κάτι χρόνια είχε ψηφίσει Μ-Λ ΚΚΕ, θέλοντας να ψηφίσει ΚΚΕ(μ-λ)»! 

 Σε υπαινιγμό, βέβαια, αναγνώστη του μπλογκ, που ζητάει εξηγήσεις γιατί οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατεβαίνουν στις εκλογές και δε στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ («Μπορείς να μου το εξηγήσεις; Είναι μόνο λόγοι πολιτικής-ιδεολογικής καθαρότητας; Ή μήπως, παίζει και τίποτα άλλο; Ελπίζω να ισχύει μόνο το πρώτο!»), το μπλογκ «Κεράσια και Κρίνοι» απαντάει με… σοβαρότητα ότι «μια ερμηνεία έχει δώσει ο Αϊνστάιν, ότι η βλακεία είναι άπειρη».
 Δε θεωρεί, δηλαδή, ότι στα σίγουρα «τα παίρνουμε»! Μάλλον, άλλωστε, δείγμα της βλακείας μας είναι ότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς η μη υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε μια νέα Βάρκιζα(!), όπως ισχυρίζεται το εν λόγω μπλογκ, ενώ εμάς μας φαίνεται ακριβώς το αντίθετο! 
Αν, όμως, το «Κεράσια και Κρίνοι» μας θεωρεί συμπαθητικούς και απείρως βλάκες, το μπλογκ «Τοίχο-Τοίχο» είναι πιο τσεκουράτο! 
«Σκασμός… και Τσίπρα!!! (Αλλιώς, Σαμαρά…)» τιτλοφορεί την ανάρτησή του. Αφού ξεκαθαρίζει ότι «καλώς ή κακώς οι περισσότεροι που βρισκόμαστε από αυτήν την πλευρά έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», και θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, το μπλογκ με απολύτως στρατιωτικούς όρους μας πληροφορεί ότι «όταν έρθει η ώρα της μάχης, συμφωνούν οι περισσότεροι σε ένα σχέδιο και αναλαμβάνει ένας εξ αυτών να διοικεί και να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη της χάραξης της μάχης. 
Και να οδηγεί εκείνος πια το στρατό.» Μας ενημερώνει, επίσης, ότι «κάθε κριτική που κάνουμε αυτές τις μέρες ακόμη και στο καφενείο ή στη λαϊκή, είναι βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου» και πως «η μοναδική αλάνθαστη επιλογή νίκης είναι: ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ»! Το επαναλαμβάνει άλλωστε και τρεις φορές για όποιον δεν το εμπέδωσε. 

Έχει προηγηθεί ασφαλώς άλλη (περσινή) ανάρτηση περί «ηλίθιας αριστεράς» όπου τιμά η μεγαλειότης του και τη συνεργασία μας: «Η ιστορική κίνηση όμως της αριστεράς ήταν η εκλογική συστράτευση του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) μετά από δεκαετίες τσακωμών και αντεγκλήσεων. Και τι; Νομίσατε πως οι ηλίθιοι αριστεροί θα ενώνονταν κανονικά, διαπιστώνοντας πως δεν τους χωρίζει τίποτα;» 
 Δε γνωρίζουμε αν ο/η τελευταίος/α μπλόγκερ μάς έχει έτοιμη την εξορία σε περίπτωση που παρακούσουμε την εντολή και ΔΕ ΒΓΑΛΟΥΜΕ το ΣΚΑΣΜΟ. 
Κανονικά θα έπρεπε μιας και «βρισκόμαστε σε πόλεμο». Όπως και να έχει, είμαστε αρκετά βλάκες-ηλίθιοι κλπ και να τον/την παρακούσουμε.
 Ακούστε, λοιπόν, παιδιά: Ολοι εσείς που στηρίξατε (κριτικά τάχα μου) το ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο, ουσιαστικά στηρίξατε (κριτικά, πάντα, αλίμονο!) τη γραμμή της ανοιχτής υποταγής στην τρόικα με την προβιά της διαπραγμάτευσης. 
Στηρίξατε τη γραμμή της ωμής εγκατάλειψης και υπονόμευσης του κινήματος και του ταυτόχρονου μαραθώνιου στα διάφορα φόρα των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου για να σας χαρίσουν ένα χαμόγελο ανοχής. 
Στηρίξατε τη γραμμή της μηδενικής δέσμευσης απέναντι στο λαό που απελπισμένος σας στηρίζει χωρίς καν να περιμένει τίποτα από εσάς.
 Και αυτά τα σάπια περί κριτικής που κρατιέστε και θα την κάνετε μετά τις εκλογές αφήστε τα. Γιατί τότε θα έχετε να στηρίξετε (ως «έξυπνοι» που είστε) τη «μοναδική λύση», τη «λιγότερο κακή» γιατί αλλιώς «θα μας ξανάρθει ο Σαμαράς και ο Μπαλτάκος» κοκ. 
Και θα θυμίσουμε σε όλες τις διάνοιες της πολιτικής ότι το 1981 ο λαός ήταν αντίστοιχα απελπισμένος από δεκαετίες διώξεων, τρομοκρατίας και λιτότητας. 
Παρόλα αυτά, θα τους θυμίσουμε και πάλι, ότι η γραμμή ουράς στο ΠΑΣΟΚ «για να φύγει η Δεξιά» λειτούργησε διαλυτικά στο κίνημα και άνοιξε το δρόμο για τις χειρότερες εξελίξεις των επόμενων χρόνων. 
Ακόμα και το ΚΚΕ (πιο χαρακτηριστική περίπτωση ουράς στο ΠΑΣΟΚ με τη γραμμή «αλλαγή δε γίνεται χωρίς το ΚΚΕ»), έχει αναγκαστεί υποκριτικά να κρατήσει αυτοκριτικές αποστάσεις από τη γραμμή εκείνη. 
Και θα τους θυμίσουμε, τέλος, ότι δίκιο είχαν και τότε κάποιο λίγοι («ηλίθιους» μας έλεγαν και τότε) που φώναζαν «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εξάρτηση λιτότητα και τρομοκρατία». Αν όμως όλα τα παραπάνω αφορούν την επίθεση του περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ στις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δεν μπορούμε παρά να δούμε και πώς «απαντάει» (εμμέσως, εκτιμάμε) ένα από τα θύματα των επιθέσεων αυτών. 
Ο Γ. Δελαστίκ, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντί να απαντήσει πολιτικά στις πιέσεις, σε εμβριθές του άρθρο στα «Επίκαιρα» με τίτλο «Πώς παίρνει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ», εξηγεί σχετικά αναλυτικά τη λειτουργία του εκλογικού νόμου και βγάζει το «χρήσιμο» συμπέρασμα: «Σαν έναν μικρό πρακτικό οδηγό, πάντως, μπορούμε να δώσουμε το εύρος της διαφοράς εδρών που θα πάρει το πρώτο κόμμα αναλόγως του ποσοστού που θα πάρουν συνολικά τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα». 
Αφού, λοιπόν, ο Γ. Δελαστίκ ενισχύει και αυτός από την πλευρά του τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά ζητήματα μπιζάροντας στα διάφορα εκλογικά σενάρια χωρίς ψήγμα αριστερού, κινηματικού προσήμου, λέει με δυο λόγια ότι ψηφίζοντας εξωκοινοβουλευτική αριστερά, βγάζεις αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ!
 Αν ο Γιωργάκης Παπανδρέου για κάποιους παίρνει το χρυσό μετάλλιο πολιτικού σουρεαλισμού κατεβαίνοντας στις εκλογές για να καταγγείλει αυτούς «που κατέστρεψαν τη χώρα» (δηλαδή και τον εαυτό του!), ο Γ. Δελαστίκ παίρνει σίγουρα το αντίστοιχο αργυρό μετάλλιο, προβάλλοντας πονηρά τη λογική «ψηφίστε εμάς για να βγουν οι άλλοι»!! 
Το μόνο θετικό με το Γ. Δελαστίκ είναι ότι με τέτοια ακροβασία υψηλής έμπνευσης, αποκλείεται να κατηγορηθεί από τους ευφυείς μπλόγκερ του ΣΥΡΙΖΑ για… ηλιθιότητα. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να διαχωριστεί έτσι πολιτικά από το ΣΥΡΙΖΑ. Θα λέγαμε «καληνύχτα παιδιά». Αλλά -δυστυχώς- η πραγματικότητα έχει σκοπό να ταρακουνήσει και τον πιο βαθύ ύπνο… Και τότε μην κάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα για το φόνο… 

 Π.Χ. - μέλος της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) με το Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.