ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σχολίων συνέχεια ...


Αντικομμουνισμός

Είναι πολλοί εκείνοι, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που δεν χάνουν ευκαιρία να βγάλουν την αντικομουνιστική αντισοσιαλιστική τους χολή. Και δεν εννοούμε μόνο τον Άδωνι και τους ομοίους του. Εννοούμε και πολλούς άλλους «δημοκράτες», «προοδευτικούς» ή και «αριστερούς» που βάζουν το «αθώο» και -αποστομωτικό όπως νομίζουν- ερώτημα. «Μα καλά θέλετε να γίνουμε σαν εκείνες τις χώρες»; (τις σοσιαλιστικές).
Θα αρκεστούμε εδώ σε μια πρώτη απλή απάντηση.
Στις χώρες εκείνες ο κάθε πολίτης είχε το σπίτι του και δεν κινδύνευε να του το πάρει κανείς.
Στη δικιά μας ευημερούσα χώρα, μας το βγάζουν στο σφυρί.
Στις χώρες εκείνες ο κάθε εργαζόμενος είχε τη δουλειά του (και το αντίστοιχα διασφαλισμένο εισόδημα) και κανείς δεν μπορούσε να του την στερήσει.
Στη δική μας αναπτυγμένη χώρα η ανεργία έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 30%.
Στις χώρες εκείνες είχε διασφαλισμένη τη δωρεάν περίθαλψη, την παιδεία, τους παιδικούς σταθμούς και σειρά άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων.
Στη δική μας χώρα όλα αυτά περικόπτονται ή και καταργούνται, παραδίνονται στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου και όσοι δεν έχουν τα μέσα να ανταποκριθούν, σπρώχνονται στον Καιάδα. Αυτά και άλλα στα οποία θα μπορούσαμε να αναφερθούμε οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας.
   
«Επιτυχίες»

Ο Α. Σαμαράς εμφανίζει σαν μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησής του το ότι «ξαναμπαίνουμε στις αγορές» (αν μπούμε). Δηλαδή οφείλουμε να πανηγυρίσουμε για το ότι ξαναμπαίνουμε στα γρανάζια εκείνου του κεφαλαιοκρατικού μηχανισμού που «δανείζεσαι» πέντε και σε λίγα χρόνια σου βγάζουν ότι «χρωστάς» διακόσια πέντε!
  

Αυτο-αδυναμίες

Με βάση τα προγνωστικά, αυτοαδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφαίνεται σαν πιθανή. Της ΝΔ καθόλου. Πάμε λοιπόν για κυβερνήσεις συνεργασίας; Ναι, αλλά ποιων και με ποιους. Από αυτούς που μάλλον πιάνουν το όριο, το μεν ΚΚΕ δεν θέλει, τη δε Χρυσή Αυγή δεν την θέλουν. Μένει το ΠΑΣΟΚ (αν τα καταφέρει) και το ΠΟΤΑΜΙ (αν δεν το πάρει το ποτάμι). Ναι, αλλά προς τα πού θα γείρουν μια και αλληθωρίζουν και προς τις δύο πλευρές. Όσο για ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και Γ. Α. Παπανδρέου πάνε για Β’ Εθνική. Αν αυτά βγάλουν οι κάλπες θα έχουμε «εκπλήξεις» ή νέες εκλογές;


 ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.