ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Οι πορείες στην Αθήνα - Μήνυμα καταστολής

Οι πορείες στην Αθήνα - Μήνυμα καταστολής

Το χαρακτηριστικό των σημερινών πορειών στην Αθήνα ήταν ότι πραγματοποιήθηκαν κατά βάση από τις οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς. 
Πρώτο το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια όπου είχε κάλεσμα για συγκέντρωση και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα όπου και παρέμεινε.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κοινό μπλοκ με το ΜΑΡΣ, η Ροσινάντε και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και από εκεί πορεία προς το Σύνταγμα επίσης.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλούσε σε συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος. Αφού πέρασε το ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε και αυτό προς το Σύνταγμα και παρέμεινε και αυτό για αρκετές ώρες.
Αυτοί που καλούσαν στο Σύνταγμα απευθείας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ή δυνάμεις που τον συγκροτούν, ήταν ελάχιστοι και σκόρπιοι.

Επειδή όμως μνημόνια χωρίς καταστολή δεν γίνονται είχαμε και μια επίδειξη δύναμης - προειδοποίηση από τις δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης προφανώς.
Όταν η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια έφτανε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη εμαφνίστηκε αρχικά μια διμοιρία ΜΑΤ και έκλεισε το δρόμο. Ενισχύθηκε άμεσα από άλλες τρεις και σταμάτησαν την πορεία. Παράλληλα εμφανίστηκαν και δύο κλούβες των ΜΑΤ με σκοπό να φράξουν το δρόμο.
Υπήρξαν διαμαρτυρίες και καταγγελίες, αλλά και απαίτηση αποχώρησης, για τη κίνηση αυτή των δυνάμεων καταστολής που κάποια στιγμή πήγε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις όπου και έπεσαν κάποια χημικά. 
Η όλη ιστορία κράτησε περίπου ένα μισάωρο μέχρι που πήραν εντολή τα ΜΑΤ να αποσυρθούν, όπως και οι κλούβες και έτσι η πορεία συνέχισε κανονικά προς το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.