ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Εμείς θα σας ανατρέψουμε!

Εμείς θα σας ανατρέψουμε!


Λίγες είναι οι μέρες που έχουν περάσει από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι Τούρκοι αγωνιστές που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Νέων για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι. 
Μιας επίθεσης που προκάλεσε τον θάνατο 30 τουλάχιστον αγωνιστών αλλά και τον τραυματισμό άλλων 100. Η λύπη και η οργή όχι απλά δεν έχουν αρχίσει να φεύγουν αλλά νιώθω αυτά τα συναισθήματα μέρα με την μέρα να γίνονται όλο και πιο έντονα και να με τρώνε.

Κρίμα και άδικο θα πούνε μερικοί για τον χαμό αυτών των ανθρώπων. Όμως θα μπορούσαμε να περιμένουμε άλλη στάση από αυτό το σύστημα; Το σύστημα που είναι βαθιά δομημένο και ποτισμένο με την αδικία και την ανισότητα; Το σύστημα που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος και μετρά την ανθρώπινη ζωή μόνο για την εργατική της δύναμη.

 Το σύστημα στο οποίο οι ιμπεριαλιστές ανάλογα με τα συμφέροντα τους μακελεύουν ολόκληρους λαούς, χαράζουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών, δημιουργούν και οπλίζουν φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα και προσπαθώντας να ξεπεράσουν την κρίση τους σκορπίζουν στους λαούς θάνατο, φτώχια και δυστυχία. Ένα σύστημα που καθημερινά εκμεταλλεύεται και εξαθλιώνει τον λαό και έχει φτιάξει ένα μαύρο μέλλον για την νεολαία, οδηγώντας την στον φόβο, την ανασφάλεια, στην ανεμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, στα ναρκωτικά και στην απογοήτευση. Ένα σύστημα που δεν δίνει (και πως θα μπορούσε άλλωστε) καμία προοπτική στην νεολαία.
Οι νεολαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της SGDF ήταν αγωνιστές που ήθελαν να πάνε κόντρα σε όλη αυτή τη κατάσταση και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο. Ποια η απάντηση του ιμπεριαλισμού; Μα φυσικά να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο! 

Η δολοφονική επίθεση στο Σουρούτς δεν αποτελεί ούτε ατυχές γεγονός ούτε παρένθεση στην “κανονικότητα” του συστήματος. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Το σύστημα δεν θα σταματήσει την προσπάθεια του να καταστείλει οποιαδήποτε φωνή διαφορετική από την δίκια του, οποιαδήποτε φωνή που θέλει να αμφισβητήσει την παντοδυναμία του, οποιαδήποτε φωνή που μπορεί να γίνει σπίθα και προάγγελος της ανατροπής του! Έτσι δεν διστάζει ακόμα και με τον πιο δειλό τρόπο να δολοφονήσει αγωνιστές.

Όμως δυστυχώς για αυτό την ιστορία την γράφουν οι λαοί! Και το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι όχι απλά δεν θα κάνουμε πίσω ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα η αναγκαιότητα να αναδείξουμε ότι αυτό το σύστημα όχι απλά δεν έχει ωραίο πρόσωπο αλλά ότι η μόνη προοπτική για τον λαό και την νεολαία είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ του και όχι η διαχείριση του!

Όταν αυτοί οι δειλοί χρησιμοποιούν τα όπλα του φόβου, της τρομοκρατίας και της καταστολής εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας, την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και τους αγώνες μας, μέσω των συλλογικών μας οργάνων, των συνελεύσεων μας και των σωματείων μας, ενισχύοντας την κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Σύντροφοι δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που σας στέρησαν την ζωή μέχρι να νικήσουμε!

"Η οργή μας και ο πόνος μας είναι μεγάλος για την δολοφονία στο Σουρούτς αυτών που άνοιξαν τον δρόμο για την οικοδόμηση της νέας ζωής. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας από την ενίσχυση της αντίστασης και την αναβάθμιση του αγώνα για την κατάκτηση της ελευθερίας. Ο πόνος μας θα μικραίνει όταν θα ενισχύεται η αντίσταση και οι πληγές μας θα κλείσουν όταν χτίζουμε την καινούργια ζωή. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υλοποιήσουμε τους πόθους αυτών που έχασαν την ζωή τους από το φασιστικό μακελειό.


Να βγάλουμε την οργή μας στον δρόμο, να λογαριαστούμε! "
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.