ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ...

Ομοιότητες και διαφορές της χθεσινής με παλαιότερες συγκεντρώσεις (στο Σύνταγμα)
(ή που είναι τα ελικόπτερα ρε παιδιά;)

Η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα θύμιζε λίγο από τα παλιά! Κόσμος πηγαινοερχόταν, φώναζε συνθήματα, πανό κρεμασμένα παντού πολλών και διάφορων οργανώσεων της Αριστεράς και όχι μόνο, το ΠΑΜΕ με τη γνωστή του πορεία, όταν δεν έχει προγραμματίσει να πάει από πριν, να προσεγγίζει τη πλατεία από τη πλευρά των Στηλών του Ολυμπίου Διός και να σταματάει λίγο πριν την Όθωνος.

Συγκέντρωση που φαινόταν ότι με το πέρασμα των ωρών μπορεί και να μαζικοποιούταν. Τότε ως δια μαγείας εμφανιζόταν το μαύρο "επαναστατικό" μπλοκ της ρήψης μολότοφ, του σπασίματος σημαντικών συμβόλων του κράτους όπως τις βιτρίνες των καφετεριών και των στάσεων του Τράμ και φυσικά η σύγκρουση εξ αποστάσεων και με τις πλάτες (θέλαν δε θέλαν) άλλων μπλοκ και διαδηλωτών. 

Τα δε ΜΑΤ, αυτά που θα χανόντουσαν από το κέντρο αλλά είναι περισσότερα, όπως και οι άλλες μονάδες καταστολής, αυτά που δεν θα ξανάβλεπαν διαδήλωση ούτε με τα κυάλια και μετά από εντολή της αντικατασταλτικής κυβέρνησης, πλάκωσαν στο ξύλο και τα χημικά όλη τη συγκέντρωση, χτυπώντας με τα γκλομπ τους διαδηλωτές (τους μαύρους "επαναστάτες" δεν τους άγγιζαν μιας και αυτοί αφού πέταγαν ότι νόμιζαν, ενίοτε και μέσα στις συγκεντρώσεις, όπως π.χ. μολότοφ, έφευγαν τρέχοντας και άφηναν τους άλλους, αυτούς των παρελάσεων, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη διαδήλωση και την παραμονή στη πλατεία δίνοντας τη πραγματική μάχη).

 Κυνηγητό λοιπόν, χημικά, κρότου λάμψης και γκλόμπ κατά των διαδηλωτών, κυνήγι στα στενά, ακόμη και στη τουριστική Διονυσίου Αεροπαγίτου, και ότι άλλο χρειαζόταν για να διαλυθεί η συγκέντρωση που τόσο ενοχλούσε τη κυβέρνηση.

 Πολλά λοιπόν τα κοινά χαρακτηριστικά της καταστολής από το "νέο" πολιτικό σύστημα με αυτή του "παλιού".

Υπήρχαν όμως και διαφορές! 

Έλειπαν τα ΟΥΣΤ και οι μούτζες! Έλειπαν τα πολύχρωμα πανό με τα ελικοπτεράκια της οργάνωσης φάντασμα, αυτής που κάποτε πρότασε τα στήθια της ενάντια στη ...νέα γερμανική κατοχή, που προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν ΟΧΙ στο πρώτο μνημόνιο και που πριν ακριβώς δύο χρόνια αποφάσισε"να προχωρήσει στην αναστολή της αυτοτελούς δημόσιας παρουσίας της σαν απαραίτητο βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ενιαίας έκφρασής του", μιας και μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερε να τον οδηγήσει προς τα αριστερά, σαν συνεισφορά στις παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος προφανώς, και που δεν διστάζει να στέλνει ανακοινώσεις στο εξωτερικό ωσάν να μην ισχύει η αναστολή για τους έξω!
 Που κατήργησε την εφημερίδα της για να διαχυθεί στο "Δρόμο της Αριστεράς" αλλά πολλοί, πάλι στο εξωτερικό, τον θεωρούν ...όργανό της. Που συντάχθηκε στην περιφρούρηση του "Συντάγματος" το 2011 με εθνικιστικά στοιχεία. Και πολλά άλλα "που"!
Και για όσους δεν κατάλαβαν, που πολύ αμφιβάλλω, αναφέρομαι στη ΚΟΕ. 
Την οργάνωση που όποτε τη βολεύει, και για να κρατάει πισινή, βγάζει που και που και καμιά ανακοίνωση φροντίζοντας να βγάζει την ουρά της απ' έξω, έτσι νομίζει τρομάρα της, από την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μας θύμισε την (υπό αναστολή) ύπαρξή της ξανά τις τελευταίες μέρες, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και την άρχουσα τάξη, για να παραστήσει ότι διαχωρίζεται από τα τεκταινόμενα. 

Πράγμα βέβαια που δεν το θυμήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ έστριψε το τιμόνι κάργα δεξιά (παρά την ύπαρξή της και αν υποθέσουμε ότι το είχε ποτέ αριστερά), που συνδιαλεγόταν με κάθε είδους ιμπεριαλιστή, που κοντράριζε κάθε κινηματική διαδικασία που πήγαινε να σκάσει μύτη, που μπήκε στη κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς εθνικιστές των ΑΝΕΛ, με τη στήριξη των τεσσάρων της ΚΟΕ, και που προετοίμαζε το κλίμα ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει μόνο φιλολαϊκή δεν θα είναι, που δεν δίστασε από τις πρώτες μέρες να στείλει τα ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων της Χαλκιδικής. 
Το θυμήθηκε τώρα που στριμώξανε τα πράγματα και οι βουλευτές της, σαν τον Κοδέλα, βγάζουν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις τόσο συγκινητικές όσο και τα δάκρυα του Τσίπρα κάθε τόσο και λιγάκι! Όπως κατάλαβε τώρα ο Τσίπρας το τι εστί Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι και αυτοί τώρα ψυχανεμίζονται για το που το πάει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γεμίσαμε από αφελής και πεφτοσυννεφάκιδες σε αυτό το τόπο. Αλλά μάλλον κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν να γίνουν αυτοί επιβάτες των ελικοπτέρων που ετοίμαζαν για άλλους. Ζητούν λέει συγγνώμη από το λαό που του δημιούργησαν αυταπάτες. 

Για να του προτείνουν νέες, εξίσου επικίνδυνες, παρέα με τους συντρόφους τους της Αριστερής Πλατφόρμας και την ...μπρεχτική Βαλαβάνη (αυτή που απειλούσε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια ως αντιπατριώτες και τώρα ξανάγινε και αυτή αντιμνημονιακή λέγοντάς μας ότι με το ζόρι έγινε υπουργίνα!). 
Και ο λαός πρέπει να τους πιστέψει! 

Αυτούς τους αθώους και αφελής που δεν είχαν ακούσει ποτέ και τίποτα για ιμπεριαλισμό και ταξική πάλη. Κι αν είχαν ακούσει δεν είχαν καταλάβει προφανώς τι σημαίνουν αυτά. Που δεν υποψιαζόντουσαν τι εστί διαχείριση του αστικού συστήματος και μάλιστα εξαρτημένου! 


Το μόνο που αξίζει σε αυτό τον εσμό των πρώην, και κάθε ρεύματος, κομμουνιστών που μιας και δεν τους έκατσε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 αποφάσισαν να συνασπιστούν μεταξύ τους, αλλά και με τροτσκιστές και πρώην ΠΑΣΟΚους, για να παλέψουν να γίνουν οι ίδιοι εκφραστές αυτού του συστήματος είναι ένα ΟΥΣΤ! Ένα ΟΥΣΤ από το κίνημα και την αριστερά που θα τους το πει αργά ή γρήγορα ο ίδιος ο λαός. 

Συνεχίστε παιδιά να παίζεται με τα ελικοπτεράκια σας, καρατήστε τα καλού κακού γιατί κάποιος πρέπει να τα πιλοτάρει όταν τα χρειαστούν τα αφεντικά που διαλέξατε, και αφήστε μας εμάς "ήσυχους" να πιστεύουμε στη ταξική πάλη και στην ανατροπή αυτού του συστήματος.

απο
http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/07/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.