ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
ΕΕ - ΔΝΤ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Μετά την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης και των ιμπε­ρια­λι­στών, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντι­μέ­τω­πος με ένα τρίτο μνη­μό­νιο άγριων αντι­λαϊκών μέτρων, ακό­μα μεγα­λύ­τερης εξάρτησης και αφαί­μα­ξης της χώρας μας από τους ιμπε­ριαλιστές-δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ένα μνη­μό­νιο που φέρνει τη βούλα της κυ­βέρ­νησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομ­­μάτων του «ΝΑΙ» στο δη­μο­ψή­φι­σμα.

Μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με­τέ­τρε­­ψε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των ιμπε­ριαλιστών σε ένα εξευ­τε­λι­στι­κό «ΝΑΙ». Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου που, μό­λις πριν 5 μήνες, διατυ­μπά­νιζε ότι «θα σκίσει με ένα νόμο» τα μνημόνια, είναι έτοιμη «δια μιας» να ψηφί­σει στη Βου­λή μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, ένα ακόμα αντιλαϊκό έκτρωμα, με παρόμοιες, «κατε­πεί­γου­σες», στα όρια της νο­μι­μό­τητας διαδικασίες, σαν εκείνες που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ακόμα και τα έντυπα του γερμανικού ιμπεριαλι­σμού περιγράφουν το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο Τσίπρας με τους «θεσμούς» ως φρι­κα­λεό­τητες(!) σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα περισσότερο για το τι θα σημάνει για τον ελληνικό λαό.
Ένας ατέλειωτος κατάλογος σκληρών μέτρων που η κυ­βέρνηση δεσμεύτηκε και έδωσε ακόμα και πολιτικές εγγυήσεις στην ΕΕ, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ να τα πε­ράσει με μεγάλη ταχύτητα, θα προστεθούν στα μέτρα των προ­η­γούμενων μνημονίων και θα πέσουν σαν τσε­κούρι πάνω στα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού. 

Ο νέος γύρος της βάρ­βαρης αντι­λαϊ­κής και αντεργατικής επίθεσης θα πλήξει όλα τα λαϊκά στρώ­ματα: τους εργαζόμενους, τους συ­ντα­ξι­ού­χους, την αγροτιά, τους μικρούς επαγ­γελ­μα­τίες. Νέες αντιδραστικές ανατροπές στα εργατικά δι­και­ώ­ματα, που ξεκινούν από το μισθό και φτάνουν μέχρι τον πε­ρι­ο­ρισμό των εργατικών κινητοποιήσεων. Ακόμα με­γα­λύ­τερη μείωση των συντά­ξεων. Συνέχιση και διό­γκω­ση της φο­ροληστείας (αύξηση του ΦΠΑ, βαρύ φο­ρο­χα­ρά­τσω­μα των αγροτών κ.λπ.). «Ενισχυμένο πρό­γραμμα ιδι­ω­τι­κο­ποι­ήσεων», που επι­βάλ­λει τη με­τα­τρο­πή της πε­­ρι­ου­σίας της χώρας σε υποθήκη για τους ιμπε­ρια­λι­στές κ.ά.
Το μπαράζ των εφαρμοστικών νόμων που θα επακο­λου­θή­σουν το επόμενο διάστημα, τόσο σαν εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» που απαίτησε η τρόικα και δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο (στη συνέχεια) και σαν υποχρέωση απέναντι στο πρόγραμμα δανει­σμού της Ελ­λάδας από τον ΕΜΣ, προ­δια­γράφουν ακόμα πιο ζοφερές μέρες για τον ελληνικό λαό.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσα στη λυκο­συμμαχία της ΕΕ και με τη «διαπραγμάτευση» με τους «θε­σμούς» θα έβγαζε τον ελλη­νικό λαό από τα μνη­μόνια, απο­δείχτηκε μια με­γά­λη απάτη που θα πλη­ρώσουν ακριβά ο λαός και οι εργαζόμενοι, αν δεν αντι­στα­θούν.
Γιατί σε αυτούς πέφτει τώρα πια το βάρος της αντίστα­σης στη νέα επί­θεση που ξεκινά. Μακριά από τις αυτα­πάτες που καλ­λι­έρ­γησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μακριά από τις αυταπάτες που συνεχίζουν να σπέρ­νουν οι «μετα­νο­η­με­νοι», δια­φω­νούντες του ΣΥΡΙΖΑ, που χρό­νια τώρα συνέ­βα­λαν στον ιδεολογικό και πολιτικό αφο­πλι­σμό του λαϊ­κού-εργατικού κι­νή­μα­τος.
Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, πετώντας μακριά τις αυταπάτες, απαντώντας με θάρρος στην τρομοκρα­τία και τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών και των πο­λι­τι­κών εκπροσώπων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, κα­λού­νται να στραφούν πιο αποφασιστικά, στο μόνο δρόμο που μπορεί να σπάσει τα δεσμά των μνη­μονίων, να τους βγάλει από το σημερινό τέλμα της ανεργίας, της φτώ­χειας, της λεηλασίας του τόπου. Στο δρόμο των μαζικών αγώνων και κινητοποιήσεων, στο δρόμο της υπε­ρά­σπι­σης και διεκδίκησης των ερ­γατικών και λαϊκών δι­και­ω­μά­των. Στο δρόμο της πάλης για μια χώρα πραγ­ματικά ανε­ξάρ­τητη, με το λαό αφέντη στον τόπο του.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, ας δυναμώσουμε το βή­μα μας:

- Παίρνοντας μαζικά μέρος στην απεργία και στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 15-7-2015, ενάντια στη ψήφιση της νέας βάρβαρης συμφωνίας.
- Για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων, με νέα συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και απεργίες, για να φρά­ξου­με το δρόμο στο νέο εξοντωτικό μνημόνιο.

- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ! 
- Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
- ΟΥΤΕ ΕΕ-ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!
- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.