ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

"ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ;;


Η εργοδοσία περνά στην επίθεση!

Άλλο που δε θέλαν μικροί και μεγάλοι εργοδότες!
Εκμεταλλευόμενοι τη κατάσταση που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των τραπεζών και την έλλειψη ρευστότητας πολλοί από αυτούς περνάνε στην αντεπίθεση, (μιας και δεν το κατάφερε το κίνημα τα προηγούμενα χρόνια!) και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους είτε κλείνοντας τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσιά τους δίνοντας υποχρεωτικές άδειες, είτε πληρώνοντας με κάποιο έναντι, είτε και μη πληρώνοντας καθόλου τους εργαζόμενούς τους. Και όλοι μαζί απειλούν τους εργαζόμενους για να πάνε να ψηφίσουν και να το ρίξουν στο ναι!

Σε μια περίοδο όπου οι εξελίξεις το μόνο που προμηνύουν είναι ακόμη μεγαλύτερη επίθεση στη ζωή του λαού, το κεφάλαιο βρίσκει ευκαιρία και επιδεικνύει περισσό θράσος, δείχνει τη δύναμή του απέναντι στους εργαζόμενους οι οποίοι μοιάζουν ανίσχυροι να αντιδράσουν σε οτιδήποτε. 
Βρίσκουν δυστυχώς να τα κάνουν. 
Και τα βρίσκουν χάρη στη χρόνια αποσυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, χάρη στην αναχώρηση που βαράγανε δυνάμεις της αριστεράς, οι κυρίαρχες δυστυχώς εντός και εκτός κοινοβουλίου, που δεν έβλεπαν την ώρα τους όταν ο λαός ήταν επί δύο χρόνια στους δρόμους, που απεργούσε και συγκρούονταν αλλά την περίμεναν και την περιμένουν πως και πως σε εκλογές και δημοψηφίσματα.
 Όσο αγωνιστικές, ταξικές και επαναστατικές κι αν είναι οι διακηρύξεις τους! Τα αποτελέσματα αυτής της λογικής τα ζούμε αυτούς τους μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση που κάθε άλλο παρά την εξυπηρέτηση του εργαζόμενου λαού έχει κατά νου. 

Είναι τόσο το θράσσος τους που όταν τίθεται το ζήτημα της απληρωσιάς στους χώρους δουλειάς με το πρόσχημα της έλλειψης ρευστότητας κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και συστήνουν στους εργοδότες να πληρώσουν μέσω διαδικτύου ή συστήνουν υπομονή στους εργαζόμενους!
Χαρακτηριστική,
 και δυστυχώς  όχι από τις χειρότερες είναι η περίπτωση που μας στέλνει φίλος του blog μας:

Μεγάλος όμιλος εταιρείας που ασχολείται με διαχειρίσεις κτιρίων και ανάπτυξης και έχει και σχέσεις με το κράτος έστελνε μέιλ σε όλους τους εργαζομένους ζητώντας τους να πάνε στην συγκέντρωση για το "ναι", και με την υπογραφή του προϊσταμένου και γενικού διευθυντή, και μετά τους έπαιρνε τηλέφωνο για να κλείσουν το σημείο συνάντησης. 

Τους έδωσε υποχρεωτικά άδεια όλη την εβδομάδα και για την άλλη. Για λεφτά ούτε λόγος. Τους ενημέρωσε ότι αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά θα εξαρτηθεί από το τι θα ψηφίσουν και από το αποτέλεσμα που θα βγει. Ο κύριος που έχει τον όμιλο έχει 15 εταιρίες με πάνω από 1.000 εργαζόμενους.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.