ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Εντυπωσιακή η διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή η διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

  
Πολλές χιλιάδες Θεσσαλονικείς και Χαλκιδικιώτες κατέκλυσαν σήμερα, μεσημέρι του Σαββάτου 28 του Μάρτη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης διαδηλώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο ενάντια στην εξόρυξη και το εργοστάσιο χρυσού στην βορειοανατολική Χαλκιδική. Την μεγάλη κινητοποίηση οργάνωσαν οι επιτροπές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος ενός νέου κύκλου αγώνων των κατοίκων της Χαλκιδικής για το οριστικό διώξιμο της πολυεθνικής και το σταμάτημα κάθε δικαστικής δίωξης και ομηρίας.
Στην συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και στην πορεία που ακολούθησε διαμέσου της Τσιμισκή και της παραλιακής, μέχρι τον Λευκό Πύργο, συμμετείχαν επιτροπές κατοίκων από όλη την Χαλκιδική, επαγγελματικοί σύλλογοι από την περιοχή που εκπροσωπούν την βασική παραγωγική δραστηριότητα της, επιτροπές από την Θράκη και πολλές κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο κίνημα αλληλεγγύης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε με μαζικό μπλοκ η Λαϊκή Αντίσταση ενώ ανακοίνωση υποστήριξης κυκλοφόρησε η ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ). 
Τα «καταργημένα» ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβαν για μια ακόμη φορά να προστατέψουν τα γραφεία της καναδικής πολυεθνικής αποκλείοντας την Τσιμισκή και την Σαλαμίνος προς τα δυτικά ενώ τα ΜΜΕ των εργολάβων και των εφοπλιστών -όπως ήταν αναμενόμενο- «έθαψαν» την είδηση της μεγάλης κινητοποίησης. Μάταια όμως γιατί η διαδήλωση έγινε αισθητή σε όλη την πόλη. 

π
και εδω
http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/03/blog-post_971.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.