ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

ΔΟΛ εναντίον Κατρούγκαλου: Μεθόδευση ενάντια στους εργαζομένους σε διαθεσιμότητα !!


ΔΟΛ εναντίον Κατρούγκαλου: Μεθόδευση ενάντια στους εργαζομένους σε διαθεσιμότητα !

Να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ πίσω στις δουλειές τους!! 


Μετά από την πολύμηνη αναμονή των συναδέλφων διαθέσιμων, μέσα από την μακρόχρονη πολιτική τους ομηρία στα χέρια κυβερνήσεων και υπουργών που ανεβοκατέβαιναν, μέσα από αποπροσανατολιστικούς δρόμους δικαστικών προσφυγών και παράκαμψης των αγώνων από την ηγεσία της ομοσπονδίας, σύμφωνα με εξαγγελίες και υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Με τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργείων, θα επιστρέψουν λίγο μετά με την κατάθεση του νόμου περί “εκδημοκρατισμού της Διοίκησης και αποκατάστασης άλλων αδικιών”.Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβαλε σε προτεραιότητα το σχετικό νομοσχέδιο, εκτιμάμε ότι η ένταξη της διαδικασίας της κινητικότητας (που προηγείται μάλιστα χρονικά από την επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους) εισάγει καθυστερήσεις που στο συνολικό πλαίσιο καθημερινής αναίρεσης δεσμεύσεων από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, μας δημιουργεί φόβους για το πώς θα πάνε τα πράγματα. 
Άλλο ζήτημα (καθαρά αρνητικό αυτή τη φορά) είναι αυτή καθαυτή η “μίνι κινητικότητα”, που στην ουσία ανοίγει δρόμο και για μελλοντική χρήση και… μεγαλύτερες κινητικότητες, όποτε το σύστημα κρίνει απαραίτητο. Ενώ οι επιστροφές στη δουλειά που συμψηφίζονται με τις φετινές προσλήψεις αποτελεί άλλη απαράδεκτη πλευρά των κυβερνητικών εξαγγελιών. Και όλα αυτά, χωρίς καθόλου να θέλουμε να μειώσουμε τη μεγάλη σημασία της αναίρεσης των απολύσεων αυτών των εργαζομένων.
Μέσα σε αυτό λοιπόν το κλίμα, ξαφνικά προκύπτει από την εφημερίδα «Το Βήμα» του ομίλου Λαμπράκη, πολιτικό και...ηθικό ζήτημα Κατρούγκαλου, που μέσα από την αποκατάσταση των διαθέσιμων θα έχει ένα σημαντικότατο οικονομικό όφελος, μια και ως δικηγόρος τους είχε κάνει απαιτητό το 15% των εκδικασμένων αποδοχών τους, ως πληρωμή δικηγορικών υπηρεσιών, όπως ισχυρίζεται το Βήμα. Στο οποίο άλλωστε καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε και το οποίο ίσως -πέρα από τα άλλα- διαμορφώνει πιέσεις για να παγιώσει κλίμα αγαστής συνύπαρξης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η προβολή της ιστορίας αυτής από την εφημερίδα, μας κάνει πολύ πιο καχύποπτους, ότι ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι ο Κατρούγκαλος, αλλά οι ίδιοι οι διαθέσιμοι, που όλο αυτό το διάστημα με τους αγώνες τους και την επιμονή τους να διεκδικούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, παλεύουν ταυτόχρονα ουσιαστικά για την προβολή του συνολικού αιτήματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας, παρά τις παλινωδίες της συνδικαλιστικής ηγεσίας.
Εκτιμάμε ότι κάθε καθυστέρηση στην επιστροφή των συναδέλφων στα σχολεία, είναι σε βάρος τους, μια και η οποιαδήποτε “δέσμευση”, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τεθεί υπό αμφισβήτηση, από τις γενικότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους ιμπεριαλιστές.
Επομένως, απάντηση δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από τους αγώνες μας για άμεση-εδώ και τώρα επιστροφή όλων των διαθέσιμων στις θέσεις που ήταν πριν το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Κανένας εφησυχασμός, καμιά ολιγωρία μέχρι την οριστική τοποθέτηση τους πίσω στα σχολεία.

http://deltioake.blogspot.gr/Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.