ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΘΑ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ !!!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ... ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ!

Το δικαίωμα στην απεργία παραμένει σταθερά στο στόχαστρο των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, όπως επιβεβαιώνει η εμπειρία -αυτή τη φορά- των εργαζομένων της Αυστραλίας.
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η κυβέρνηση της Αυστραλίας, μέσω του «Fair Work Building and Construction Agency» (κρατική υπηρεσία που εποπτεύει τις συνθήκες εργασίας σε κλάδους όπως αυτός των Κατασκευών - Υποδομών), έστειλε πριν λίγες μέρες «επείγον μήνυμα» στους εργάτες στις Κατασκευές, με το οποίο -σύμφωνα με την ΠΣΟ- «τους υπενθυμίζει ότι η ταξική δράση και οι απεργίες "έχουν συνέπειες" και μπορεί να οδηγήσουν σε πρόστιμα ύψους μέχρι και 10.200 δολαρίων Αυστραλίας για εργάτες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση χωρίς την άδεια του εργοδότη»!

Η «υπενθύμιση» αυτή έγινε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη για σήμερα πανεθνική κινητοποίηση στην Αυστραλία, που οργανώνεται ενάντια στα νέα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση Αμποτ, στοχοποιώντας ξανά συντάξεις, μισθούς, παροχές Υγείας κτλ.
Η ΠΣΟ καταγγέλλει την προκλητική αντεργατική παρέμβαση και ξεκαθαρίζει ότι «το δικαίωμα στην απεργία έχει κατακτηθεί με πολλούς αιματηρούς και ηρωικούς αγώνες. Η προσπάθεια να περιοριστεί ή να καταργηθεί θα βρίσκει πάντα το διεθνές ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα στην απέναντι πλευρά».
Η ΠΣΟ καταγγέλλει τις απειλές της συγκεκριμένης υπηρεσίας και «την πολιτική της αυστραλιανής κυβέρνησης που στρέφεται κατά των συνδικάτων όπως και τη δίωξη συνδικαλιστών και εργαζομένων που παλεύουν για τα δικαιώματα τα δικά τους και των συναδέλφων τους. Εκφράζουμε την πλήρη ταξική μας αλληλεγγύη με τους εργάτες και το λαό της Αυστραλίας ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες τους». 

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.