ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙ ... ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ...

(Καταλήψεις που...) 
Μόνο το κράτος και την κυβέρνηση εξυπηρετούν

Η πρόσφατη κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή των γραφείων της Αυγής στη Θεσ/νικη και σε άλλες πόλεις καθώς και της Νομικής κάθε άλλο παρά ως κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των φυλακισμένων εκλαμβάνονται από τον δημοκρατικό και αριστερό κόσμο. Πολύ περισσότερο που μέρος των αιτημάτων αποτελούν αντικείμενο του νέου νόμου που προωθεί το Υπουργείο. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι οι αντιεξουσιαστές έφτασαν να πιέζουν την εξουσία για ταχύτερη υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Οι κουκουλοφόροι …νέας κοπής που γέννησε η άνοδος μιας κυβέρνησης που θέλει να αποκαλείται αριστερή, με τραμπούκικο τρόπο και εκ του ασφαλούς προσπαθούν να κατοχυρώσουν στις συνειδήσεις των εργαζόμενων και του λαού ότι πέρα από τις δυνάμεις καταστολής και τους εισαγγελείς τους και πέρα από τις φασιστικές ορδές που το παρακράτος θρέφει, θα μπορούν να εισβάλουν στα γραφεία κομμάτων και οργανώσεων ή εφημερίδων τους και αυτοί. Οι πούροι αντικρατιστές αντί να στρέφουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο κράτος τις κατευθύνουν σε γραφεία και έντυπα οργανώσεων. Αποτελούν προκλήσεις φασιστικών προδιαγραφών που θα πρέπει να καταδικαστούν από κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή.
Ιδιαίτερα η κατάληψη της Νομικής ανοίγει ξανά το ζήτημα της καταπάτησης του άσυλου από τις αστυνομικές δυνάμεις και πλήττει ευθέως την πολιτική και συνδικαλιστική δράση των φοιτητών αφού λειτουργεί ερήμην των διαθέσεών τους και των συνδικαλιστικών τους οργάνων σε μια λογική περιφερόμενων “σωτήρων”.
Το κομμάτι αυτό της αναρχοαυτονομίας αφού ψήφισε μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει -όπως νομίζει- ασυλία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τώρα χρησιμοποιείται, μέσα από αυτές τις ενέργειες, από την κυβέρνηση για να δικαιολογηθεί η χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σε όποιον θα πάει να αντισταθεί στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές και θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση.

Γιατί όσο περνάει ο καιρός, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει την αλήθεια που ξέρουν οι εργαζόμενοι και ο λαός από την εμπειρία τους έστω κι αν προσπαθούν να την συσκοτίσουν οι συστηματικά καλλιεργούμενες απ” αυτήν αυταπάτες. Ότι δηλαδή όποιος αναλαμβάνει να διαχειριστεί αυτό το άθλιο εκμεταλλευτικό σύστημα υποτάσσεται στους ιμπεριαλιστές και θα κληθεί να υλοποιήσει τις εντολές του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου.

Όσο κι αν προσπαθούν να παίξουν με τις λέξεις είναι σίγουρο ότι και νέα αντιλαϊκά μέτρα θα πάρουν και νέο μνημόνιο θα υπογράψουν. Και αυτά δεν γίνεται να υλοποιηθούν χωρίς κρατική καταστολή και τρομοκρατία, γιατί αργά ή γρήγορα θα βρουν αντίσταση.
Οι “καταλήψεις” αυτές που πραγματοποιούνται εκ του ασφαλούς προς ώρας, προλειαίνουν το έδαφος ώστε να δικαιολογηθεί η καταστολή που επιχειρήθηκε τις πρώτες μέρες να είναι διακριτική και περιορισμένη (Κέντρα κράτησης μεταναστών σε Αμυγδαλέζα, Κόρινθο). Δίνουν άλλοθι αλλά και εξωραΐζουν την κυβέρνηση που θέλει να εμφανίζεται πιο διαλλακτική και λιγότερο κατασταλτική. Η απαγόρευση της πορείας στις Σκουριές, όμως δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της όταν διακυβεύονται συμφέροντα κεφαλαιοκρατικά.

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζουν αυτές τις φασιστικής έμπνευσης καταλήψεις γραφείων οργανώσεων όπως και σχολών που ανοίγουν δρόμους για προβοκάτσιες και τραμπουκισμούς, δυσκολεύοντας την συνειδητοποίηση των λαϊκών μαζών στο ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και που θα πρέπει να στρέψει τα πυρά του.
Πιστεύει ότι οι διεκδικήσεις των φυλακισμένων για ανθρώπινες συνθήκες και κατάργηση των φυλακών Γ” μπορούν να δικαιωθούν αν αγκαλιαστούν από το λαϊκό κίνημα και όχι με τραμπουκισμούς και προβοκατόρικες εισβολές σε σχολές και γραφεία οργανώσεων.
Πολύ περισσότερο που σήμερα το άσυλο εξακολουθεί να ‘ναι καταργημένο και να αποτελεί διεκδικητική αιχμή όχι μόνο του φοιτητικού κινήματος αλλά του λαϊκού γενικότερα.

Ο μόνος κερδισμένος από τέτοιες ενέργειες είναι η κυβέρνηση και τα πραγματικά κέντρα εξουσίας που προετοιμάζονται να τσακίσουν κάθε λαϊκή αντίσταση που θα προκύψει. Μόνο προβοκατόρικα λειτουργούν αυτές οι διαμαρτυρίες και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

15/3/2015
Νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΠΟ  http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/03/blog-post_17.html
Υ.Γ. Α.σ.Γ: Η σε παρένθεση προσθήκη στο τίτλο είναι δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.