ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Παρεμπόδιση, κρότου λάμψης και προσαγωγή στις Σκουριές!

Έτσι είναι αυτά! Όταν διαπραγματεύεσαι με τους ιμπεριαλιστές για το πως θα ξεζουμίσουν το λαό που σε εμπιστεύτηκε με πιο ...ευγενικό τρόπο δεν θέλει και πολύ το "δεν θα γίνει το έργο" στη Χαλκιδική να το μετατρέψεις σε ...προσπάθεια συμφιλίωσης της κοινωνίας. Λες και το πρόβλημα είναι η αντίθεση μεταξύ των κατοίκων που παλεύουν χρόνια τώρα κατά της καταστροφής και των εργαζόμενων της εταιρείας.
Μια τέτοια συμφιλίωση που σε οδηγεί;
Στο να στρέφεσαι ενάντια σε αυτούς που αρνούνται να συμφιλιωθούν με την καταστροφή. Έτσι λοιπόν τα ΜΑΤ, που μπορεί να εξαφανίστηκαν από το Σύνταγμα (και μόνο) αλλά είναι πανταχού παρόντα και ενεργά σε κάθε πραγματικό αγώνα, ανέλαβαν για δεύτερη φορά επί "αριστερής" κυβέρνησης να εμποδίσουν τους κατοίκους να διαδηλώσουν στο βουνό τους, ενώ φυσικά άφησαν ανενόχλητους και ελεύθερους τους "συμφιλιωτικούς" της Eldorado Gold!
Και μη βγει κανένας ΣΥΡΙΖΑίος να μας πει τις γνωστές αρλούμπες περί θυλάκων της Χρυσής Αυγής!
Αντιγράφουμε από το alterthess:

17:00 Συγκέντρωση πραγματοποιούν κάτοικοι και αλληλέγγυοι έξω από την αστυνομική διεύθυνση στον Πολύγυρο διαμαρτυρόμενοι για την προσαγωγή του διαδηλωτή. Το αστυνομικό τμήμα περιφρουρείται από κλούβες των ΜΑΤ που εμποδίζουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο κτίριο. 

16:00 Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή έγινε όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να παρακάμψουν το μπλόκο της αστυνομίας στο βουνό και κινήθηκαν προς στο δάσος. 

14:52 Πριν λίγη ώρα η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή διαδηλωτή την στιγμή που η διαδήλωση είχε φτάσει στις Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή έγινε αναίτια χωρίς να έχει συμβεί κάποιο επεισόδιο.

Στο βουνό έχει φτάσει η πορεία των κατοίκων που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού όπου έχουν συναντήσει κλούβες των ΜΑΤ. Αρχικά οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν παρά το κρύο στο κόμβο της Μεγάλης Παναγιάςκαι στη συνέχεια πλησίασαν από πλάγιο δρόμο το βουνό. Την ίδια στιγμή στο Χονδρό Δένδρο πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός κατηγοροούν τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη για εμπαιγμό καθώς όπως λένε η κυβέρνηση προβάλλει εμπόδια στις εργασίες τους και προαναγγέλλουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στα χωριά , στα εργοτάξια και στα Υπουργικά Γραφεία.

"Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, σύμφωνα με το ΑΠΕ

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

"Άμεση παύση εργασιών - Να σταματήσει τώρα η καταστροφή.
Κανένα τετελεσμένο για την Eldorado - Για να μπορέσει η περιοχή να γίνει αξιοβίωτη.
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των 350 αγωνιστών " αναφέρουν στο κάλεσμά τους για την σημερινή πορεία οι κάτοικοι που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού και στην καταστροφή του Κακάβου από τις εργασίες της εταιρείας.
...........................................

Και μετά από αυτό το ρεπορτάζ να αναρωτηθούμε και εμείς που είναι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως η κυρία Ιγγλέζη; 
Μιας και πριν δύο μήνες δεν έλειπαν από καμία ανάλογη ανταπόκριση! 
Και επίσης να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα πέσαν και κρότου λάμψης.

απο
http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/03/blog-post_96.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.