ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:

       
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:

Το μάρμαρο το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης

Για μια ακόμη φορά η  Θεσσαλονίκη παραμένει χωρίς  αστική συγκοινωνία, με την επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων, που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 2 μήνες. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πλήττονται αδιάλειπτα από τα συνεχιζόμενα μνημονιακά μέτρα η έλλειψη αστικής μεταφοράς κάνει την κατάσταση εφιαλτικά αφόρητη και οικονομικά δυσβάσταχτη. Η καθημερινή αφαίμαξη των εργαζόμενων των φοιτητών, των  μαθητών αλλά και κάθε πολίτη δεν έχει τέλος.


Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αφήνει απλήρωτους τους  εργαζόμενους, για να τους χρησιμοποιεί σαν μέσο πίεσης στις διεκδικήσεις της απέναντι στην κυβέρνηση. Κι αυτό προκειμένου να εξασφαλίσει τα εκατομμύρια του επιχειρηματικού κέρδους για τους μετόχους!! μιας ιδιωτικής επιχείρησης που επιδοτείται παχυλά από τον κρατικό κορβανά από το 1957,  με μια σύμβαση που της  εξασφαλίζει το μονοπώλιο των υπηρεσιών και την ανωνυμία των μετόχων!!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να βγει κερδισμένη και να φανεί σαν λύτρωση η λύση που θα επιλέξει. Μια λύση είτε τύπου συγκοινωνιών Αθήνας είτε με μορφή σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, θα απέχει «έτη φωτός» από τις λαϊκές ανάγκες. Δεν προχωρά στην καταγγελία της σύμβασης, όπως υποσχόταν προεκλογικά και συνδιαλέγεται με την διοίκηση του ΟΑΣΘ, για την αναζήτηση λύσης!
Καμιά σκοπιμότητα είτε κυβερνητική-μνημονιακή, είτε επιχειρηματική δεν μπορεί να παίζει με τις ανάγκες  του λαού και να κρατά όμηρους τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι  στον ΟΑΣΘ έχουν κάθε δικαίωμα και πρέπει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, σε μια τροχιά απεξάρτησης από λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού και συνιδιοκτησίας ζητώντας την συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζόμενων
Και ο λαός της πόλης πρέπει να απαιτήσει με τους αγώνες του σύγχρονη, ασφαλή και δωρεάν συγκοινωνία για όλους.  Ιδιαίτερα  σε τέτοιες περιόδους που η συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι συγκοινωνίες όπως και το ρεύμα, το νερό, η περίθαλψη, η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά,  που θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν  στο σύνολο του λαού.
  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
18 Μάη 2017

                

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.