ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Δύο πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις έγιναν σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη. Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν με διαφορετικά καλέσματα η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και η ΕΣΕ.

Στην μαζική διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν με μπλοκ και πανό το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστικές ομάδες και σωματεία και η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στον χρυσό. 

Στην διαδρομή στο σώμα της διαδήλωσης προστέθηκαν η ΟΚΔΕ, η ΛΑΕ και η ΚΕΕΡΦΑ. Στα συνθήματα κυριάρχησε η καταγγελία στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και στην κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει μνημόνια παλιά και νέα και προχωρεί σε ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις.

 Η πορεία που συγκέντρωσε περισσότερους από 1500 εργαζόμενους, άνεργους και νέους διέσχισε την Εγνατία, την Παύλου Μελά, την Τσιμισκή και διαμέσου της Βενιζέλου κατέληξε στο μνημείο των καπνεργατών δίπλα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Μπροστά από το κατάστημα των Έβερεστ πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία για τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η δεύτερη συγκέντρωση και διαδήλωση ήταν του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το Άγαμα του Βενιζέλου. Η εργοδοτική ηγεσία του ΕΚΘ πραγματοποίησε συγκέντρωση ελάχιστων ατόμων εμπρός στο Εργατικό Κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.