ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ταξική Πορεία: 17 Mάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ταξική Πορεία: 17 Mάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Οι συμφωνίες τους, καταδίκες μας!

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

17 Mάη: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 10π.μ.

ΑΘΗΝΑ: 11:00 π.μ. - Χαλκοκονδύλη και Πατησίων


Ένα ακόμη βήμα ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας, των κατακτήσεών μας και της ζωής μας συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου, με αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή του λαού, οδηγώντας τον μαζικά στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η νέα συμφωνία και το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή αποτελούν ένα νέο μνημόνιο λεηλασίας, μία νέα κορύφωση της αντεργατικής-αντιλαϊκής επιδρομής που έχει ξεκινήσει από το 2010. Είναι το τέταρτο μνημόνιο υποταγής των ντόπιων κυβερνήσεων και είναι το δεύτερο μνημόνιο που συνυπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που δήθεν «θα έσκιζε» τα μνημόνια, όπως δήλωνε προεκλογικά, δυόμισι χρόνια πριν, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.

Είναι μία ακόμη ωμή απόδειξη τού για ποιον δουλεύει και αυτή η κυβέρνηση, ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί! Όλο το προηγούμενο διάστημα τα κυβερνητικά επιτελεία προσπαθούσαν να πείσουν το λαό ότι δήθεν διαπραγματεύονται για το καλό του, ότι δήθεν υπερασπίζονται τα συμφέροντά του. Μιλούσαν για «ανάπτυξη», για «έξοδο από την κρίση», για «σκληρή διαπραγμάτευση» και «κόκκινες γραμμές». Και υποστήριζαν ότι αυτοί –σε αντίθεση, δήθεν, με τους προηγούμενους– τα εννοούσαν!

Λίγες ημέρες πριν, όλα αυτά πήγαν περίπατο! Η πραγματικότητα φάνηκε σε όλο το αποκρουστικό της μεγαλείο. Και φάνηκε ότι και αυτή η κυβέρνηση δουλεύει για λογαριασμό των ξένων και ντόπιων καταπιεστών μας, του ξένου και του ντόπιου κεφάλαιου, των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας άρχουσας τάξης. Και, φυσικά, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων! Σε βάρος αυτών που έχουν πληρώσει ξανά και ξανά και που σήμερα καλούνται να ξαναπληρώσουν με νέα δυσβάσταχτα μέτρα, με νέες αιματηρές θυσίες:

Φορολεηλασία που -με τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 ή το 2019- θα πλήξει σοβαρά χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που θα χάσουν τουλάχιστον ένα μισθό ή μία σύνταξη το χρόνο.

Νέες δραματικές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις το 2019, που θα σημάνουν ακόμη μία σύνταξη χαμένη το χρόνο!

Περικοπές σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα, μεταξύ αυτών και του επιδόματος ανεργίας από το 2018 !

Νέα αύξηση εισφορών σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, από το 2018 !

Αλλά ακόμη και στα εργασιακά δικαιώματα, που η κυβέρνηση «καμαρώνει» ότι τα υπερασπίστηκε (!), τα πράγματα είναι επίσης μαύρα:

Βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με την κατάργηση της υπουργικής έγκρισης, που επιτρέπει σε κάθε κυβέρνηση να «νίπτει τας χείρας της».

Δραματικό προχώρημα προς την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με τα μαγαζιά να επιτρέπεται να ανοίγουν 32 Κυριακές το χρόνο.

Συνέχιση του καθεστώτος κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ασάφεια για την επαναφορά τους.

Ιδιωτικοποιήσεις μεγάλου μέρους της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ.

Και τολμά να μιλά στο λαό για «αντίμετρα» που δήθεν θα ισοσταθμίσουν την κλοπή! Χοντροκομμένα ψέματα δηλαδή (όπως και τα «ισοδύναμα» παλιότερα), για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και να μειώσουν τις αντιδράσεις.

• Τίποτε καλύτερο δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι το συμφέρον της χώρας είναι να τα έχει καλά με τους ιμπεριαλιστές δυνάστες. Που χαρακτήρισε τον Ομπάμα τιμητή της δημοκρατίας και τους Γάλλους ιμπεριαλιστές φιλική δύναμη! Που χαρίζει «γη και ύδωρ» στους νατοϊκούς φονιάδες. Που σφίγγει το χέρι με κυβερνήσεις φασιστών-φονιάδων όπως του Ισραήλ και του Κιέβου.

Είναι μια κυβέρνηση που είναι ταγμένη να υπηρετεί -ακριβώς όπως και οι προηγούμενες- το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Γι’ αυτό και δέχεται να στρώσει το δρόμο και για τις επόμενες κυβερνήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές.

Καμία αυταπάτη και καμία αναμονή!

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν!

Ο δρόμος της οργάνωσης, της αντίστασης και της διεκδίκησης είναι μονόδρομος. Και το δρόμο αυτό θα τον βαδίσουμε κόντρα στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που καλλιεργούν το συμβιβασμό και την υποταγή, αλλά και κόντρα στη λογική του ΠΑΜΕ, μια κούφια «ταξική» ρητορεία που βολεύει τις δυνάμεις του συστήματος, αφού και το εργατικό κίνημα διασπά, αλλά και δεν τολμά να συγκρουστεί με την αντιδραστική αυτή πολιτική.

Μόνο ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας λαού και εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο σε αυτήν την πολιτική. Η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά δίνουν τροφή στις δυνάμεις του συστήματος για να δυναμώσουν την επίθεση.

Γι’ αυτό και στις 17 Μάη πρέπει να δώσουμε τη μάχη της απεργίας και να βγούμε μαζικά στους δρόμους. Να σπάσουμε το κλίμα της ηττοπάθειας και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία αγώνων για την ανατροπή της βαρβαρότητας Γιατί δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.