ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Δίκη ΑΤΙΚ: Μεγαλώνει το πανευρωπαϊκό μέτωπο αλληλεγγύης!

Δίκη ΑΤΙΚ: Μεγαλώνει το πανευρωπαϊκό μέτωπο αλληλεγγύης!


Δυο χρόνια είναι προφυλακισμένοι οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ ενώ η δίκη, με την κατηγορία πως συνδέονται με το TKP/ML, συνεχίζει να διεξάγεται στο δικαστήριο του Μονάχου. Η Νέα Δημοκρατική Νεολαία, στα πλαίσια της αλληλεγγύης στους δικαζόμενους επαναστάτες, διοργάνωσε συγκέντρωση στις 5 Μαΐου και πορεία προς την έδρα του δικαστηρίου. 
Την κινητοποίηση οργάνωσαν από κοινού πλήθος αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων από τη Γερμανία, την Γαλλία και την Ελβετία, κουρδικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και ενώσεις για τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα. Μηνύματα στήριξης έστειλαν οργανώσεις από τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Παλαιστίνη κ.ά. Συνολικά, 19 συλλογικότητες στήριξαν την κινητοποίηση.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες αλληλεγγύης, στη συγκέντρωση στο κέντρο του Μονάχου συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι που έκαναν μια μεγάλη πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Στη συγκέντρωση, μετά την εναρκτήρια ομιλία, μίλησε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους (UPOTUDAK) λέγοντας «Σας χαιρετώ στο όνομα των 10 επαναστατών κρατουμένων της ΑΤΙΚ, των δικαζόμενων του PKK και του DHKP-C και όλων των κρατούμενων επαναστατών που συνέλαβε το γερμανικό κράτος. Η ιστορία του γερμανικού κράτους είναι μια ιστορία επιθέσεων και σφαγών ενάντια στους κομμουνιστές και τους αριστερούς. Το κύμα επιθέσεων με βάση το άρθρο 129ab δεν είναι κάτι που ξεκίνησε σήμερα. Έχει μια ιστορία βουτηγμένη στο αίμα και τη βαρβαρότητα, με στόχο τους νέους που ξεσηκώθηκαν ενάντια στον φασισμό και τον δεύτερο ιμπεριαλιστικό πόλεμο φωνάζοντας συνθήματα για την ειρήνη και την εκτέλεση των εργατών που τύπωναν το κομμουνιστικό μανιφέστο και το μοίραζαν». 


Μετά διαβάστηκε η επιστολή αλληλεγγύης του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπντάλα, που είναι φυλακισμένος 33 χρόνια στην Γαλλία. Ακούστηκαν συνθήματα στη γερμανική και τουρκική γλώσσα και μετά τον χαιρετισμό του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας (MLPD) οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το Bella Ciao.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας, ο ομιλητής αναφέρθηκε στα δυο μέτρα και σταθμά του γερμανικού κράτους: «Η Γερμανία βρίσκει αντιδημοκρατική τη σύλληψη του Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ στην Τουρκία αλλά στη Γερμανία το κράτος δουλεύει χέρι- χέρι με τους ισλαμιστές και τους πράκτορες της ΜΙΤ και ταυτόχρονα πολύ εύκολα μπορεί να διώκει και να συλλαμβάνει αγωνιστές από τις τουρκικές οργανώσεις και συλλόγους που συνεχίζουν τον δημοκρατικό τους αγώνα». 


Ο εκπρόσωπος της Επαναστατικής Ενότητας από την Ολλανδία είπε «Θέλουμε να στείλουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς και να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους 10 συντρόφους της ΑΤΙΚ. 

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ευρώπη πρέπει να ενισχύσουμε τον αντιφασιστικό μας αγώνα. 
Ο ιμπεριαλισμός είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης, που προσπαθεί να ποινικοποιήσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη».


Μετά τους χαιρετισμούς του Κομμουνιστικού Μαοϊκού Κόμματος Γαλλίας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Λυών και του Συντονισμού Αναρχικών Ομάδων, τον λόγο πήρε εκπρόσωπος της γαλλικής μ-λ οργάνωσης «Προλεταριακός Δρόμος»: «Αυτοί οι δέκα μαχητές είναι οι σύντροφοί μας που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν για μεγάλο διάστημα στις φυλακές της Τουρκίας, επειδή ήταν μέλη του TKP/ML και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Όμως, με βάση το γερμανικό δίκαιο, το TKP/ML δεν είναι στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η διεξαγωγή επαναστατικού και δημοκρατικού αγώνα δεν είναι έγκλημα. Εμείς, οι Γάλλοι επαναστάτες, υπερασπιζόμαστε τους συντρόφους μας και υποσχόμαστε ότι θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη». 


Επίσης, ομιλίες έκαναν η Ελευθεριακή Νεολαία Γερμανίας, η Πρωτοβουλία της Νυρεμβέργης «Ελευθερία στην ΑΤΙΚ» και οι Νέες Δημοκρατικές Γυναίκες.


Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.