ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ...ΘΡΑΣΟΣ !

Daily Mail - Όταν η θέα του συριακού λαού χαλάει την «αποικιοκρατική αισθητική»

«Εμετικό κολαστήριο» έχει γίνει η Κως, σύμφωνα με το γνωστό δημοσίευμα της αγγλικής Daily Mail. Η θέα των εξαθλιωμένων προσφύγων του εμφύλιου πολέμου στην Συρία, ενόχλησε κατά την εφημερίδα τους Άγγλους τουρίστες, και χαλούσε το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και τις διακοπές τους.
Από κοντά και τα εγχώρια κανάλια τύπου Μέγκα και Σκάι, οι γνωστοί κήρυκες της υποταγής και της απανθρωπιάς, έσπευσαν να σκύψουν τον σβέρκο και να συμφωνήσουν για την «εικόνα της χώρας προς τα έξω», που κατά την γνώμη τους χαλάει.
Ηθική και πολιτισμό δεν περιμέναμε να βρούμε στους εκφραστές της πιο παλιάς αποικιοκρατικής δύναμης που βαρύνεται με τα περισσότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ούτε από τους ντόπιους γλύφτες των ιμπεριαλιστών.
Το δημοσίευμα μπορούμε όμως να το δούμε και από μιαν άλλη, αποκαλυπτική οπτική γωνία.

Αυτοί οι άνθρωποι, ο συριακός λαός, δεν ήτανε αυτός, που σύμφωνα τα ΜΜΕ της Δύσης, έδινε ένα ηρωικό αγώνα ενάντια στο καθεστώς Άσαντ; Ναι, αν θυμάστε, πριν μερικά χρόνια, όλα τα ΜΜΕ της Αγγλίας και της Αμερικής, κραύγαζαν για το δράμα του συριακού λαού, που σφαγιάζεται από το ανελεύθερο καθεστώς. Μάλιστα, επειδή οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ, τόσο ενδιαφέρονται και πονούν με το δράμα του συριακού λαού, ήτανε έτοιμοι να ξεκινήσουν μια ακόμα πολεμική εκστρατεία, με βομβαρδισμούς και επεμβάσεις. 
Υπήρχαν μάλιστα σε όλον τον τύπο, και σίγουρα υπήρξαν τέτοιοι αρθρογράφοι και στην ίδια την Daily Mail, που γράφανε φλογερά άρθρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και για την ευθύνη της Δύσης, που δεν μπορεί να σιωπά και να υπολογίζει το πολιτικό κόστος! Φυσικά και βγάζανε φλογερά άρθρα οι μεγαλοδημοσιογράφοι… Σάμπως επρόκειτο να πάνε οι ίδιοι να πολεμήσουν, ή οι κανακάρηδες τους;
Εν πάση περιπτώσει, εάν θυμάστε καλά, η όλη σταυροφορία απελευθέρωσης του συριακού λαού κόλλησε στην αποφασιστικότητα του ρωσικού ιμπεριαλισμού και στον γεωστρατηγικό συσχετισμό στην περιοχή. Αλλιώς οι Σύριοι θα είχανε την λαμπρή ευκαιρία, εκτός από την καταπίεση της κυβέρνησης «τους», να γνωρίσουν και την «δημοκρατία» της Δύσης. Όπως την γνώρισαν από πρώτο χέρι οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί, οι Γιουγκοσλάβοι, και άλλοι τόσοι που τώρα πλέον απελευθερωμένοι και πάνω από όλα δημοκρατικοί, έχουν τόσο προοδεύσει!
Δεν πτοήθηκαν όμως από αυτές τις δυσκολίες οι σταυροφόροι της Δύσης. Εξόπλισαν με κάθε μέσο τους αντάρτες του... «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ώστε εκείνος να νικήσει τον Άσαντ -ενισχύοντας μάλιστα και τις ομάδες που γέννησαν το ISIS. Μάλιστα επειδή είναι και ενάντια στα όπλα μαζικής καταστροφής (γι’ αυτό έχουν τόσα πολλά!), προθυμοποιήθηκαν να πάρουν τα χημικά του Άσαντ και να τα υδρολύσουν. Που; Ανοιχτά του Λίβερπουλ; Όχι φυσικά. Στην Κρήτη! Κίνηση που φυσικά κάνει πολύ καλό στον τουρισμό, στο «όνομα της χώρας» και στο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα!
Από τότε κύλισε πολύ νερό και αίμα στο αυλάκι της Μέσης Ανατολής. Ξεπετάχτηκαν με μεγάλη ευθύνη της Δύσης, νέες δυνάμεις, με κύρια το Ισλαμικό Κράτος, που έριξε τον Άσαντ από το νο1 των τρομοκρατικών charts, για να χρησιμοποιήσουμε μια αγγλική έκφραση, και έγινε ο νέος μεγάλος κίνδυνος για την ανθρωπότητα. Φυσικά, οι δυτικοί σταυροφόροι, ξέχασαν με μιας ποιος χρηματοδότησε και ενίσχυσε τις ομάδες αυτές, ξέχασαν μέχρι και τον σφαγέα τον Άσαντ και προθυμοποιήθηκαν, τι άλλο; Να βομβαρδίσουν το Ισλαμικό Κράτος για να σώσουν τον συριακό λαό!
Έτσι είναι, λοιπόν. Όταν οι Σύριοι, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί είναι χιλιόμετρα μακριά, και συμφέρει την γεωπολιτική μας θέση, τότε στο δράμα των ανθρώπων αυτών αναδεικνύεται ο ιπποτικός ρομαντισμός, οι αξίες του δυτικού ανθρωπισμού. Οι σύγχρονοι «ιππότες» (όχι ότι οι κανονικοί, παλιοί ιππότες ήτανε καλύτερα κουμάσια, αλλά ας το αφήσουμε για άλλη φορά) είναι έτοιμοι να καβαλήσουν τα αεροπλάνα τους.
 Όταν οι άνθρωποι αυτοί, κυνηγημένοι από την φρίκη του πολέμου, έχοντας χάσει την οικογένεια τους και το σπίτι τους, φτάνουν πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι στα τουριστικά θέρετρα των Άγγλων πολιτών, τότε χαλάνε την αποικιοκρατική τους αισθητική και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Με απλά λόγια, μπορούν να πάνε να ψοφήσουν λίγο πιο πέρα ή απλά μπορούνε να πάνε να πνιγούν –όπως γίνεται, άλλωστε.
Και τα ντόπια τσιράκια της υποταγής; Φυσικά και δεν θα σκούξουν για τα χημικά του Άσαντ. Φυσικά και θα μεταφέρουν αμάσητη την προπαγάνδα. Φυσικά και ονομάσουν την συνενοχή στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών «διεθνή υποχρέωση της χώρας». Το να περνούν από εδώ τα βομβαρδιστικά του θανάτου και σκοτώνουν κόσμο είναι «διεθνής υποχρέωση προς τους συμμάχους». Το να δίνεις ένα πιάτο φαγητό και να περιθάλπεις έναν πρόσφυγα «χαλάει την εικόνα της χώρας».
Δεν πάτε στο διάολο όλοι σας γαϊδουροτόμαρα! Εσείς και η αποκρουστική αισθητική σας.

ΑΠΟ ΤΟ 
http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/05/daily-mail.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.