ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

"ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ!!

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της πολυεθνικής, κόντρα στον αγώνα για το μποϊκοτάζ των απεργών –απολυμένων;


Κόκκινο… πανί έγιναν σήμερα το απόγευμα (9/6/2015) οι απεργοί-απολυμένοι της Coca Cola, από την αστυνομία και ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Απεργοί – απολυμένοι της πολυεθνικής, βρέθηκαν έξω από τη ΔΕΘ, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά με πανό και τα γνωστά κόκκινα μπαλόνια του μποϊκοτάζ, την ώρα που μέσα στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης, λάμβανε χώρα εκδήλωση της 3Ε , με παρουσιαστή τον Θέμη Γεωργαντά.

Οι απεργοί δεν έκαναν κάτι κακό, δεν προκάλεσαν, απλά είχαν κόκκινα μπαλόνια με το σύνθημα «Ούτε γουλιά…», για το οποίο αθωώθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια, όταν στράφηκε εναντίον τους η πολυεθνική. Φορούσαν κόκκινες, μαύρες και άσπρες μπλούζες που έγραφαν «BoyCoke» και μοίραζαν φυλλάδια για το μποϊκοτάζ. Κι όμως, στην αρχή, οι αστυνομικοί ζήτησαν όχι και με τόσο κόσμιο τρόπο, να φύγουν οι απεργοί-απολυμένοι, αλλά επειδή είχε κόσμο που περνούσε και κάποιοι έβγαλαν τα κινητά για να καταγράψουν το γεγονός, οι αστυνομικοί το.. γύρισαν!
Κι όμως, οι σεκιουριτάδες με το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικών, απαγόρευαν σε όποιον κρατούσε μπαλόνι ή φυλλάδιο να μπει στη ΔΕΘ, εκτός αν άφηνε έξω αυτά που κρατούσε.
«Αφήστε έξω το μπαλόνι και το φυλλάδιο και περάστε μέσα» φώναζαν οι σεκιουριτάδες στον απλό κόσμο που έμπαινε στους χώρους της ΔΕΘ. Πραγματικά, δεν καταλάβαμε το λόγο που έπρεπε να αφήσεις στην είσοδο το μπαλόνι και το φυλλάδιο για να μπεις μέσα. Εκτός αν με ένα μπαλόνι και ένα φυλλάδιο, μπορείς να φτιάξεις… βόμβα, να… σκοτώσεις κόσμο και να κάνεις ζημιά…


Αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός του https://news.makedonias.gr, αν και χρειάστηκε να γίνουμε… κομάντο για να τραβήξουμε βίντεο, καθώς όποιος προσπάθησε να τραβήξει βίντεο με το κινητό του, οι αστυνομικοί του ζητούσαν να σβήσει το αρχείο!
Όλα αυτά έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην είσοδο της ΔΕΘ, απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Μαζί με τους απεργούς της πολυεθνικής, υπήρχαν και αλληλέγγυοι σχολικοί φύλακες.
Το πιο απίστευτο ήταν το γεγονός ότι ένας απεργός, φορώντας μαύρη μπλούζα με το μποϊκοτάζ, προσπάθησε να περάσει από το Αλεξάνδρειο προς την κάτω πύλη της Εκθέσεως και αρχικά του απαγορεύτηκε αναίτια η είσοδος από τους σεκιουριτάδες, ενώ όταν του επιτράπηκε να περάσει, αυτό έγινε με τη συνοδεία αστυνομικών.
Την ίδια ώρα, κάτω ακριβώς από τον Πύργο του ΟΤΕ, μέσα στη ΔΕΘ, υπήρχαν παραταγμένες δύο κλούβες των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς – αστακούς, να περιμένουν εντός αυτών…
Λίγο αργότερα, πήγε και ένα άσπρο βανάκι γεμάτο αστυνομικούς, που μπήκε από την άλλη είσοδο…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυεθνική επιστράτευσε τον υπεύθυνο ασφαλείας από την Αθήνα, για να «θωρακίσει» τη σημερινή εκδήλωση «Θετικής Ενέργειας»…
Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της πολυεθνικής;

ΦΩΤΟ απο : //news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.