ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνέλαβαν αναίτια τον σύντροφο Ν. Ματσούκα-Η βία «προνόμιο» της αστυνομίας (φωτογραφίες και βίντεο)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνέλαβαν αναίτια τον σύντροφο Ν. Ματσούκα-Η βία «προνόμιο» της αστυνομίας (φωτογραφίες και βίντεο)

Το κράτος είναι ο φορέας της βίας. Η αστυνομία είναι αυτή που την ασκεί. Η βία είναι «προνόμιο» του αστυνομικού οργάνου. Μπορεί να χτυπήσει και να πει ότι δέχτηκε επίθεση, να ρίξει χημικά και να πνίξει τον κόσμο, να κατεβάσει παντελόνια και να εξευτελίσει, να βάλει ενοχοποιητικά στοιχεία στην τσάντα κάποιου, να σκοτώσει και να πει ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο του. Αν τολμήσει ένας άνθρωπος να προστατευτεί ή να διαμαρτυρηθεί του προσάπτουν την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» ή με νέα ορολογία «βιαιοπραγία κατά υπαλλήλου».


Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις πορείες για το Πολυτεχνείο, με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία χτύπησε άγρια τη διαδήλωση, προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές και σε έξι συλλήψεις.




Τον σύντροφο Νικόλα Ματσούκα τον συνέλαβαν αναίτια αρπάζοντάς τον κυριολεκτικά μέσα απ’ το μπλοκ που διαδήλωνε. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Αφέθηκε ελεύθερος αλλά τον βαραίνουν 4 ανυπόστατες κατηγορίες: βιαιοπραγία κατά υπαλλήλου, απείθεια, φθορά δημόσιας περιουσίας και συμβολή σε μετάδοση μολυσματικής νόσου.


Ο σύντροφος φορούσε μάσκα. Πάντα φοράει για προστατευτεί ο ίδιος και να προστατεύσει τους άλλους γύρω του. Ο αστυνομικός του τράβηξε τη μάσκα από το πρόσωπο στην ψύχρα, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Έχουν το θράσος να τον κατηγορούν για «συμβολή στη μετάδοση μολυσματικής νόσου», για διασπορά του κορωνοϊού! Φαίνεται πως έχουν βρει νέο τρόπο για να φορτώσουν όσους συλλαμβάνουν με κατηγορίες ή για να κόψουν πρόστιμα.



Προσπαθούμε να βρούμε πώς στοιχειοθετούν τη φθορά δημόσιας περιουσίας. Δεν βρήκαμε τίποτα να έχει καταστραφεί, εκτός απ’ τη μάσκα του. Βέβαια, αυτοί είναι ικανοί να χρεώσουν ως φθορά την καταπόνησή τους!



Όσο για την «απείθεια» μάλλον θα θεωρούν ως τέτοια το δικαίωμα στη διαδήλωση και την υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλάνε. Δείχνουν τον τρόπο που τον συνέλαβαν και ότι είναι εντελώς αβάσιμα όσα του προσάπτουν. Με σαθρά κατηγορητήρια έχουν φορτώσει τους έξι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφο Νικόλα Ματσούκα, όπως και πολλούς άλλους, για να τρομοκρατήσει τον λαό να μη διαμαρτύρεται, να μη διεκδικεί, να μη διαδηλώνει, να μην απεργεί. Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

-Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από όλους.

-Να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Η μέρα του Πολυτεχνείου φέτος έδειξε ότι παρά τον αδίσταχτο, ανάλγητο, δολοφονικό χαρακτήρα του, το σύστημα εξουσίας δεν είναι παντοδύναμο. Επίσης φάνηκε η δύναμη και η γενναιότητα των ανθρώπων του κινήματος και του λαού που αντιστέκεται. Την αισιοδοξία και το κουράγιο τα δίνει η συμμετοχή στο κίνημα. Η αντιπαράθεση του συστήματος με τους αγωνιστές και τον λαό θα οξυνθεί. Ο λαός μπορεί να νικήσει. Στο τέλος πάντα νικάει το δίκιο.

Ψηλά τις γροθιές σύντροφοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.